Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani

1
De Teodora Tirca
19 ian. 2022

Actorul francez Gaspard Ulliel, cunoscut pentru rolurile din „Doar sfarsitul lumii” si „Saint Laurent”, a murit astazi in urma unui accident de schi in Alpi, potrivit agentiei de presa AFP. Avea doar 37 de ani.

Actorul premiat cu Cesar schia in regiunea Savoia cand s-a ciocnit de un alt schior la o intersectie dintre doua partii si a suferit marti un traumatism cerebral grav. A fost transportat cu elicopterul la un spital din Grenoble. Autoritatile locale au deschis o ancheta in privinta accidentului, potrivit AFP.

Ulliel a fost unul dintre cei mai cunoscuti actori ai Frantei si a lucrat cu regizori apreciati de critici din Franta si din strainatate. El a oferit o performanta memorabila in rolul celebrului designer de moda francez Yves Saint Laurent in „Saint Laurent”, regizat de Bertrand Bonello, care a concurat si la Cannes.

Ulliel, care a fost foarte selectiv in privinta rolurilor pe care le-a ales, a jucat si in „Doar sfarsitul lumii”, regizat de Xavier Dolan, alaturi de Marion Cotillard, Léa Seydoux si Vincent Cassel.

De asemenea, a lucrat cu cativa regizori promitatori, printre care Stéphanie Di Giusto, care l-a regizat in „The Dancer”, cu Lily Rose-Depp. Ulliel va putea fi vazut in rolul lui Midnight Man, din seria mult asteptata „Moon Knight”, creata de Marvel. Actorul avea un copil de sase ani cu modelul francez Gaëlle Piétri.

Foto: Gaspard Ulliel pentru Chanel