Johnny Depp acuza Hollywood-ul ca l-a pus pe lista neagra din cauza scandalului cu fosta sotie, Amber Heard

1
De Maria Constantin
23 aug. 2021

Starul sustine ca ultimul sau film este boicotat de cinematografele americane din cauza unei probleme din viata lui personala.

Chiar daca si-a recapatat libertatea, Johnny Depp nu-si gaseste linistea dupa divortul palpitant de Amber Heard. Actorul american acuza ca ultimul lui film, „Minamata”, nu este distribuit in salile de cinema din Statele Unite si ca a fost trecut pe lista neagra la Hollywood. Depp crede ca boicotul impotriva lui a fost impus din cauza scandalului provocat de procesul cu fosta sotie, Amber Heard.

„I-am privit in ochi pe acesti oameni si am stabilit ca nu vom fi exploatati. Ca filmul va fi tratat cu respect. Cred ca ne-am tinut de cuvant, dar ceilalti nu si l-au respectat pe al lor”, a declarat actorul in varsta de 58 de ani intr-un interviu publicat sambata de cotidianul britanic The Times.

Povestea umbrita de scandal

Compania media americana MGM a achizitionat drepturile de distribuire ale filmului in octombrie anul trecut si initial a stabilit lansarea acestuia in cinematografe pentru data de 5 februarie 2021, insa aceasta a fost amanata. Un reprezentant al MGM a explicat pentru The Post ca decizia a fost impusa de evolutia pandemiei si ca nu a fost stabilita o alta data de lansare.

„Minamata” prezinta povestea unui fotograf de razboi, Eugene Smith, interpretat de Johnny Depp, care documenteaza efectele otravirii cu mercur a locuitorilor din Minamata, Japonia, relateaza Page Six.

„Unele filme ii ating pe oameni. Iar acesta ii afecteaza pe oamenii din Minamata si pe cei care au trait lucruri asemanatoare”, a declarat Depp, adaugand ca ii place sa mearga pe urmele povestilor si sa scoata lucruri la lumina.

Regizorul il apara pe Johnny Depp

Andrew Levitas, regizorul filmului „Minamata”, il sustine pe Depp. Potrivit The Times, acesta a trimis luna trecuta o scrisoare companiei MGM in care acuza conducerea ca se teme ca problemele personale ale actorului s-ar reflecta negativ asupra imaginii studiourilor.

Levitas a acuzat MGM ca nu si-a respectat „obligatia morala” de a lansa filmul. In opinia lui, compania trebuie sa le explice victimelor otravirii cu mercur „de ce problemele din viata personala a unui actor sunt mai importante decat moartea copiilor lor”.

De ce divorteaza celebritatile? Iata ce spun expertii

In pofida implicatiilor vietii private asupra carierei sale, Johnny Depp a declarat pentru Times ca simte sprijinul fanilor, despre care a spus ca au fost mereu angajatorii lui. „Ei toti sunt angajatorii nostri. Ei cumpara bilete, produse merchandise. Ei imbogatesc aceste studiouri, dar acestea au uitat asta de multa vreme. Eu sigur n-am uitat”, a spus starul.

Doi ani de iubire si un razboi fara mila

Johnny Depp si Amber Heard (35 de ani) au fost casatoriti timp de doi ani, intre 2015 si 2017, iar divortul lor s-a transformat intr-un scandal mediatic care a inclus acuzatii reciproce de abuz fizic.

Casnicia celor doua staruri s-a incheiat cu emiterea unui ordin temporar de restrictie impotriva lui Depp. Ulterior, avocatii starurilor au convenit asupra unui acord financiar in valoare de 7 milioane de dolari in favoarea lui Heard. Aceasta a donat banii in scopuri caritabile.

La inceputul anului, un judecator a respins apelul lui Depp in acest proces. Un judecator din New York i-a admis, insa, partial o petitie prin care acesta cerea sa vada documentele care atesta ca Heard a donat banii obtinuti prin acordul de divort.

Foto: PR.