Regina Elisabeta i-a marturisit unui preot ca „nu are niciun regret”, in ultimele sale zile din viata

1
De Georgiana Dorobantu
22 sept. 2022

Preotul Iain Greenshields a petrecut weekendul alaturi de Regina Elisabeta a II-a, inainte ca aceasta sa inceteze din viata, in data de 8 septembrie.

El a dezvaluit care au fost ultimele discutii cu Regina, despre care a spus ca era intr-o stare de spirit buna si chiar a glumit ca il trimite in Turnul Londrei, temnita in care suveranii britanici isi inchideau prizonierii in trecut.

Intr-un interviu pentru ABC News, Greenshields a spus ca religia crestina a fost fundamentala pentru domnia de 70 de ani a Reginei.

„Cand am vorbit despre credinta ei, mi-a spus ca nu are niciun regret”

„A spus chiar la inceput, cand a devenit Regina, ca se va ruga la Dumnezeu sa ii dea intelepciune. Iar acest lucru a persistat de-a lungul vietii sale”, a declarat preotul.

„Cand am vorbit cu ea despre credinta ei, mi-a spus ca nu are niciun regret”, a adaugat el.

Printul Harry a fost „umilit” de faptul ca initialele Reginei au fost scoase de pe uniforma lui militara

Greenshields, care nu a avut niciun moment sentimentul ca acelea vor fi ultimele zile ale Reginei, a spus ca Majestatea Sa a avut puterea, dar a folosit-o astfel incat sa fie „in beneficiul celorlalti”.

„Pare incredibil ca femeia care a fost atat de vitala, vie si deschisa este dintr-o data moarta si departe de noi”, a declarat preotul.

El a mai spus ca in ciuda faptului ca avea 96 de ani si parea vizibil slabita, Regina devenea „o cu totul alta persoana” atunci cand incepea sa vorbeasca.

„Era cineva care avea o memorie exceptionala, cineva care stia totul despre tine, deci isi facea temele”, a adaugat el.

Regele Charles al III-lea a concediat 100 de angajati in timpul unei ceremonii in onoarea reginei Elisabeta

Preotul in varsta de 68 de ani, care a luat cina si pranzul cu Regina si Printul si Printesa de Wales in duminica de dinaintea decesului ei, si-a amintit si de simtul umorului deosebit pe care aceasta il avea.

„Memoria ei era absolut uimitoare si era plina de viata”

„Am stat in Camerele din Turn si ea a spus ‘Regina ta te trimite in Turn!’ [Turnul Londrei, care a fost folosit ca inchisoare inca din anul 1100]. Si mi-a zambit in timp ce mi-a spus asta – s-a asigurat ca inteleg ca este o gluma”, a mai spus preotul, potrivit Mail Online.

Iain Greenshields a mai vorbit si despre socul pe care l-a suferit atunci cand a aflat de moartea monarhului pentru ca parea intr-o forma foarte buna in weekendul in care a vazut-o.

„A fost o vizita fantastica. Memoria ei era absolut uimitoare si era plina de viata. A fost un soc imens pentru mine cand am aflat ca este grav bolnava pentru ca a fost intr-o forma foarte buna in weekend”, a declarat preotul pentru The Times.

Mesajul ascuns pe care Harry si Meghan l-au transmis la procesiunea sicriului Reginei, potrivit unui expert in limbaj nonverbal

„Mi-a povestit despre timpul petrecut acolo [la Castelul Balmoral] pe vremea cand era copil, a vorbit despre caii sai din trecut, amintindu-si numele lor de acum 40 de ani. A fost cu adevarat remarcabila”, a mai spus Greenshields.

Foto: Instagram/The Royal family