Scientologia i-a despartit pe Tom Cruise si Nicole Kidman, sustine un fost membru de rang inalt al cultului

1
De Georgiana Dorobantu
29 sept. 2022

Tom Cruise s-a distantat de cultul scientologic in anul 1997, atunci cand lucra la filmul „Eyes Wide Shut” cu Nicole Kidman, sotia sa de la acea vreme, sustine un fost membru de rang inalt al cultului.

Mike Rinder, fost ofiter de rang inalt din cadrul bisericii scientologice, a facut dezvaluirile in cartea sa „A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology”.

Tom Cruise a fost „atras treptat inapoi in lumea Scientologiei”

Rinder sustine ca Tom Cruise incepuse sa ignore apelurile telefonice ale lui David Miscavige, liderul cultului scientologic, in perioada in care filma in Londra. Iar acest lucru l-a determinat pe Miscavige sa il trimita la Londra pe Marty Rathbun, un alt lider de top din cadrul cultului, pentru a-l „audia” pe Cruise – proces prin care o persoana este trecuta prin evenimente ale vietii sale cu scopul de a scapa de negativitate. Cruise a fost „atras treptat inapoi in lumea Scientologiei”, scrie Rinder, citat de Page Six.

Insa reintoarcerea sa la cultul religios „a creat o distanta intre el si Nicole”, mai scrie autorul.

Fiii lui Pierce Brosnan nu stiau ca tatal lor este celebru: „Credeam doar ca are multi prieteni”

Kidman fusese adusa in biserica scientologica de Tom Cruise cu cativa ani inainte, dar „nu a exprimat niciodata un entuziasm deosebit pentru cursurile scientologice sau audieri”, adauga Rinder. Nu a ajutat-o nici faptul ca tatal sau era psihiatru. Potrivit Page Six, scientologii sunt de parere ca psihiatria nu ofera ingrijire adecvata persoanelor cu probleme de sanatate mintala.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @traumnovelle_dreamstory

„Daca nu ar fi fost doamna Cruise, nu ar fi fost eligibila sa participe deloc la intalnirile de nivel inalt din cauza conexiunilor sale de familie cu psihiatria”, scrie fostul membru al sectei.

Liderii cultului s-au simtit amenintati de influenta lui Nicole Kidman asupra lui Tom Cruise

Simtindu-se amenintati de influenta lui Nicole Kidman asupra celei mai importante celebritati din cadrul cultului, „Rathub a lucrat cu Bert Fields [un avocat de la Hollywood] pentru a-l angaja pe faimosul detectiv particular Anthony Pellicano sa o spioneze pe Nicole si sa ii asculte telefonul”, scrie Rinder.

Ce este „cercul zeitelor”, ritualul pe care Jennifer Aniston si cele mai bune prietene ale ei il respecta de 30 de ani

Pellicano a fost condamnat pentru numeroase infractiuni, inclusiv ascultarea telefoanelor si posesie de explozibili si grenade.

„Biserica nu a ordonat sau participat la nicio interceptare ilegala a convorbirilor telefonice”, a declarat un purtator de cuvant al cultului pentru Page Six. „Mike Rinder este un mincinos inrait care incearca sa faca profit prin inselaciune. El se intretine orchestrand hartuirea fostei sale Biserici si a liderului acesteia prin rapoarte false ale politiei, propaganda incendiara si povesti frauduloase din media”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Nicole Kidman era considerata „dusman” al cultului

Rathbun, sustine autorul, i-a intors impotriva lui Nicole si pe cei doi copii adoptati ai cuplului – Isabella si Connor – indoctrinandu-i cu tehnica Persoanei Supresive a lui Ron Hubbard, fondatorul cultului.

Potrivit regulilor scientologice, o persoana supresiva este cineva care a fost numit dusman al bisericii si care trebuie redus la tacere.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @traumnovelle_dreamstory

„Cand Tom si Nicole au divortat, Miscavige a fost fericit ca ‘influenta negativa’ a lui Nicole nu il mai indeparta pe Tom de biserica. Cruise a devenit astfel mai fervent in sustinerea publica a scientologiei si a lui Miscavige”, scrie autorul.

8 reguli dure pe care Kim Kardashian a trebuit sa le respecte in timpul casniciei cu Kanye West

In cartea “Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology”, lansata in anul 2016, actrita Leah Remini, fosta membra a cultului, a scris ca a mers in masina cu copiii lui Cruise si Kidman dupa nunta tatalui lor cu Katie Holmes, din anul 2006. Atrita spune ca i-a intrebat pe frati daca isi vad adesea mama dupa divortul din 2001 al parintilor lor.

„Nu si daca as avea de ales”, ar fi raspuns Isabella. „Mama noastra este o nenorocita de SP [persoana supresiva]”, ar fi adaugat ea, potrivit lui Remini.

Foto: depositphotos.com