Selena Gomez lupta cu fake news: Vedeta va combate informatiile false despre vaccinurile COVID

1
De Maria Constantin
7 mai 2021

Artista a decis sa se implice in lupta cu informatiile false despre vaccinarea anti-Covid.

In timpul unei discutii gazduita la inceputul saptamanii de Extra despre rolul ei de gazda a evenimentului Global Citizen’s VAX Live: The Concert to Reunite the World, Selena Gomez a explicat cum a decis sa participe la raspandirea adevarului despre vaccinurile contra COVID-19.

Cantareata in varsta de 28 de ani a spus ca statutul de vedeta a facut-o sa inteleaga ca este „extrem de important” sa sustina cauza vaccinarii. „Vreau sa fac tot ce pot folosindu-mi platforma pentru a infrunta aceste situatii”, a declarat ea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Selena Gomez (@selenagomez)

„Mai bine spun ce am de spus”

„Oamenii primesc informatii false. Acestea ii sperie pe oameni, circula pe diferite site-uri si vad ca cei care conduc aceste companii nu fac nimic. Mi-am dorit sa ma implic pentru ca discutiile sa aiba loc, sa ajunga la oameni care nu se vaccineaza si sa-i ajut in orice fel pot”, a continuat Selena.

„Obiectivul pe care il am adresandu-ma acestor oameni este sa le vorbesc despre ceea ce cred eu ca trebuie sa se intample pentru a progresa… nu ma tem cand trebuie sa vorbesc cu oamenii – mai bine spun ce am de spus decat sa tac. Mai bine sunt curajoasa si contribui la aflarea adevarului decat sa raman neutra pentru a evita reactiile negative”, a adaugat ea.

Spectacolul VAX Live va fi transmis sambata, 8 mai, de ABC, ABC News Live, CBS, YouTube, Fox si statiile radio iHeartMedia si aplicatia iHeartRadio cu participarea unor staruri precum Ben Affleck, Chrissy Teigen, David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel, Nomzamo Mbatha, Olivia Munn si Sean Penn. Jennifer Lopez, H.E.R., J Balvin, Eddie Vedder si Foo Fighters vor sustine recitaluri, scrie People.

„Sunt onorata sa gazduiesc VAX LIVE: The Concert to Reunite the World. Este un moment istoric pentru a incuraja oamenii din toata lumea sa-si faca vaccinul COVID-19 cand va fi disponibil pentru ei, pentru a face un apel la liderii lumii sa distribuie echitabil dozele de vaccin si pentru a aduna oamenii pentru o noapte de muzica intr-un mod care nu a fost posibil anul trecut. Abia astept sa iau parte la asta”, a transmis Selena Gomez intr-un comunicat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Selena Gomez (@selenagomez)

Apel pentru vaccinare

In cadrul acestui eveniment, Global Citizen va lansa un apel catre filantropi si corporatii sa faca donatii pentru vaccinarea angajatilor din sistemul medical din intreaga lume.

Concertul va transmite si un mesaj liderilor politici si guvernelor sa se angajeze cu o finantare de 22,1 miliarde de dolari pentru asigurarea, pana la finele acestui an, a doua miliarde de doze de vaccin, teste si tratamente destinate celor mai sarace tari.

VAX Live a fost inregistrat in sala polivalenta SoFi, din Inglewood, California, unul dintre locurile care au gazduit campania de vaccinare pe scara larga din acest stat american.

Luminita de la capatul tunelului

„Statul California multumeste Global Citizen pentru ca demonstreaza ce este posibil cand ne vaccinam si ii incurajam si pe altii sa se imunizeze”, a transmis intr-un comunicat de presa guvernatorul Gavin Newsom.

„Muzica si artele ne-au adus mereu impreuna pentru a sarbatori momente de speranta si de fericire. Acest concert nu este o exceptie. Suntem incantati sa prezentam cea mai buna redeschidere a Californiei in concordanta cu cele mai bune standarde de sanatate si siguranta”, a adaugat guvernatorul.

Selena Gomez se gandeste sa renunte la muzica: „E greu cand lumea nu te ia in serios“

La randul sau, Hugh Evans, cofondator si CEO al organizatiei Global Citizen, s-a pronuntat in favoarea vaccinarii: „Ca o comunitate globala, ne aflam intr-o cursa contra timp, iar cheia pentru a ne intoarce impreuna este vaccinul. Avem nevoie sa cladim increderea in vaccin in SUA si la nivel global si sa incurajam oamenii sa se vaccineze cat mai repede posibil.”

„Exista o luminita la capatul tunelului, dar aducand vaccinul catre toti, oriunde, indiferent cine sunt si de unde sunt, este cheia pentru a asigura sfarsitul pandemiei in lume. Trebuie sa ne unim toti pentru a ne intoarce la lupta pentru eradicarea saraciei extreme”, a adaugat Evans.

Foto: Getty Images.