Tom Hanks a refuzat oferta lui Jeff Bezos de a zbura in spatiu: „N-am nevoie de asa ceva”

1
De Maria Constantin
9 nov. 2021

Starul se declara fericit ca a economisit 28 de milioane de dolari in loc sa cumpere un bilet pentru o calatorie in spatiu.

Tom Hanks e un om fara grija zilei de maine, dar chiar si pentru el 28 de milioane de dolari reprezinta o suma serioasa. Asa ca prefera sa ramana pe Pamant.

Castigatorul premiului Oscar a refuzat recent invitatia miliardarului Jeff Bezos de a zbura in spatiu cu compania acestuia, Blue Origin, scrie People. Intrebat in emisiunea „Jimmy Kimmel Live” daca este adevarat ca Jeff Bezos i-a facut oferta de a zbura in spatiu inaintea actorului William Shatner, Hanks a confirmat: „Da, mi-a transmis sa platesc”, a spus el.

„Stiti, costa 28 de bistari sau cam asa ceva. Ma descurc, Jimmy, ma descurc. Dar n-o sa platesc 28”, a spus actorul in varsta de 65 de ani.

Un zbor gratuit chiar ar fi de nerefuzat

Hanks a glumit, spunand ca mai bine ar simula un zbor spatial in platoul emisiunii. „E un zbor de vreo 12 minute? Cam atat? OK, am putea s-o facem de pe locurile noastre chiar acum”, a spus el, impingandu-si spatele si capul in fotoliu ca si cum ar decola cu o naveta spatiala.

„N-am nevoie sa cheltuiesc 28 de milioane de bistari pentru asta”, l-a asigurat Hanks pe Jimmy Kimmel. El a precizat, insa, ca daca ar fi fost gratuit, ar fi facut acest zbor pentru a trai bucuria rezervata unor miliardari.

Cel mai in varsta turist spatial

William Shatner, in varsta de 90 de ani, a devenit cea mai in varsta persoana care a calatorit in spatiu. El s-a alaturat luna trecuta echipajului de trei membri aflat la bordul rachetei New Shepard, in cadrul misiunii NS-18. Zborul actorului din „Star Trek” a avut loc la trei luni dupa ce Jeff Bezos a reusit primul voiaj in spatiu al companiei sale, Blue Origin.

Cele 6 reguli ale lui Tom Hanks pentru o casatorie fericita

Naveta New Shepard este reutilizabila si asigura zboruri de 11 minute pentru 11 astronauti pana dincolo de linia Karman, „frotiera spatiala recunoscuta pe plan international”, se arata pe site-ul companiei Blue Origin.

Shatner a declarat ca zborul dincolo de linia Karman a fost cu totul diferita de tot ce a experimentat vreodata. „Este ceva ce iti schimba viata, nu datorita aventurii aeriene, ci datorita oamenilor pe care i-am intalnit”, a spus actorul. El a fost insotit de vicepredintele operatiunilor de zbor ale companiei Blue Origin, Audrey Powers, si de Chris Boshuizen si Glen de Vries, membri ai echipajului.

Foto: PR.