Familia Belier cinematografele romanesti

Familia Belier este o comedie emotionanta despre viata de familie, prietenie, curaj si maturizare, toate impletite cu comicul de situatie si de “limbaj”.

In Familia Belier, toti sunt surdo-muti in afara de Paula (Louane Emera), care are 16 ani. Ea reprezinta legatura familiei cu lumea. Intr-o zi, la sugestia profesorului de muzica (Eric Elmosnino), entuziasmat de calitatile vocale ale Paulei, ea incepe sa se pregateasca pentru a participa la un concurs organizat de Radio France, insa familia ei nu este chiar incantata de aceasta idee. Aflata intre famile si indeplinirea unui vis, Paula trebuie sa ia o decizie. Si indiferent care va fi aceasta, viata ei nu va mai fi niciodata la fel.
„Ce mi s-a parut interesant la aceasta poveste, este tocmai dorinta de a raspunde la intrebarea: Ce inseamna normalitate? Avem obiceiul de a fi prizonierii unor conceptii pe care le-am primit mostenire ”, a declarat Eric Lartigau, regizorul filmului.

Actorii din Familia Belier au invatat special pentru acest film limbajul semnelor

„Aceasta poveste m-a atins iremediabil. As putea face o motivatie pentru alegerea acestui scenariu, dar adevarul este ca alegerea mea a fost spontana, imediata, impulsiva. Sfarsitul adolescentei reprezinta un moment cheie in viata: poate fi infricosator sa vedem de la distanta aceasta lume a adultilor in care vom fi aruncati fara nicio plasa de siguranta. Este o varsta care ma emotioneaza.“, a adaugat Lartigau.

Timp de 6 luni de zile, cate 4 ore pe zi, actorii au lucrat cu consultanti specializati, au invatat limbajul semnelor si s-au familiarizat cu tot ce inseamna aceasta lume.
Filmul Familia Belier a avut 6 nominalizari la Premiile Cezar 2015 (Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna actrita in rol principal, Cel mai bun actor in rol principal, Cea mai buna actrita debutanta, Cel mai bun actor in rol secundar), iar Louane Emera a castigat Premiul Cezar pentru Cea mai buna actrita debutanta.

Citeste si: “Mad Max Fury Road: cum se simte un film 4D”!

Foto: PR