O casa de papusi piesa de teatru

Eu. O casa de papusi este viziunea lui Carmen Lidia Vidu asupra clasicei piese O casa de papusi de Henrik Ibsen si un mix emotionant din Ibsen, film noir si muzica live.

Piesele clasice pot parea dificile, uneori prafuite sau plictisitoare, insa prin ochii regizoarei Carmen Lidia Vidu ele devin mult mai atractive. Povestile lor par mai actuale ca oricand, iar mixul cu muzica live si proiectiile le confera o aura magica. In aceeasi categorie se inscrie si Eu. O casa de papusi., cea mai noua realizare a regizoarei, care pune intr-o lumina noua si diferita textul lui Henrik Ibsen.
Spectacolul extrem de personalneste inspirat de personajul Nora din piesa O casa de papusi de Henrik Ibsen si are o atmosfera hipnotica, agresiva, dar si poetica. Iata ce spune Carmen Lidia Vidu despre Nora creata impreuna cu actrita Aura Calarasu: ”Nora mea este mult mai batrana. Nora mea isi traieste ultima zi din viata si ea stie asta. Este cu un pas in trecut si cu un pas in moarte. Nu are prezent. E obosita si pofteste iubire. E impacata cu ce-a facut. Dar, ca orice pionier, e singura. Singuratatea e chinuitoare si a ofilit-o.”
Spectacolul Eu. O casa de papusi este prima productie in premiera din proiectul Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei, castigator al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproductie a Teatrului Odeon si a Asociatiei Romane pentru Promovarea Artelor Spectacolului.
Premiera spectacolului are loc vineri, 19 iunie, urmatoarele reprezentatii din aceasta stagiune la care fiind programate pe 25 si 27 iunie.

Citeste si “Fragil, o piesa vesela despre problemele amoroase”!

Foto: Adi Bulboaca