unde merg romanii in vacanta santorini grecia

Visam la vacanta de vara un an intreg, iar atunci cand trebuie sa ne alegem destinatia insorita pentru anul respectiv cantarim bine lucrurile. Vorbim cu prietenii care au mai vizitat locul pe care am pus ochii, citim indelung pe Internet si la final luam o decizie. Iata unde merg romanii in vacanta de vara.

Te intrebi unde merg romanii in vacanta de vara? Si noi am fost curioase sa aflam care au fost preferintele romanilor pe 2015, asa ca am citit cateva date furnizate de cei de la agentia de turism Paralela 45. In topul destinatiilor de vara pe care le aleg turistii romani se remarca in continuare insulele grecesti, dar si Costa Blanca, una dintre cele mai apreciate coaste ale Spaniei.

Unde merg romanii in vacanta de vara: eterna Grecie

Orice persoana care viziteaza Grecia o data ramane pentru totdeauna prinsa in vraja ei. Si se va reintoarce ori de cate ori va avea ocazia sa faca. Si nici macar nu trebuie sa revina pe aceeasi insula pentru ca Grecia are numeroase ispite. Iar cele mai vandute oferte pe vara 2015 sunt cele cu destinatia Mykonos si Santorini.

Unde merg romanii in vacanta de vara: cele mai atractive destinatii de mers la plaja

Atmosfera cosmopolita si peisajele vulcanice sunt doar doua dintre motivele pentru care turistii prefera vacantele in Santorini. Este cea mai populara destinatie de vacanta din Grecia in aceasta vara, cele mai cunoscute plaje fiind cele din Perissa, Kamari sau Perivolos. Satele de pe insula sunt considerate cele mai frumoase asezari de pe insulele grecesti, iar plaja Rosie este renumita pentru aspectul sau pitoresc, dar si pentru nisipul sau rosiatic.

Mykonos, insula care nu doarme niciodata, este o alta favorita a turistilor romani. Cei mai tineri dintre acestia apreciaza viata de noapte de pe insula, cea mai diversificata din Grecia. Plaja devine loc de socializare si dans, aflandu-se in topul destinatiilor de vacanta din Europa pentru cei mai petrecereti turisti.

Cei care care aleg sa mearga in vacanta in Spania au preferat in acest an plajele din Costa Blanca. Premiate cu Blue Flag si White Flag, plajele din Costa Blanca pot fi atat animate, cat si linistite. Nisipul fin, intrarea lina in apa si marea limpede au adus coastei renumele din prezent. Cele mai cunoscute statiuni din zona sunt Benidorm, Calpe si Albir. Descrisa drept un mic Manhattan, statiunea Benidorm este cea mai dezvoltata din punct de vedere turistic si ofera atat experiente linistite in zona veche a orasului, cat si distractie in zona Levante, aflata de-a lungul tarmului.

Citeste si “Top 10 destinatii europene de vacanta in 2015”!

Foto: Thinkstock