Reguli de aplicare

Folosit in special de catre hair-stilisti la prezentarile de moda, samponul uscat este solutia excelenta atunci cand nu iti poti spala parul, dar totusi nu vrei sa se observe ca ai nevoie de o samponare.

De pe catwalk-uri, direct la consumul in masa, acest produs are succes in toata lumea, fiind folosit de milioane de femei preocupate de ingrijirea parului. Pe langa partea practica, samponul poate fi aplicat cu usurinta, prelungeste aspectul parului ingrijit intre doua samponari cu o zi sau doua si ofera un volum impresionant.

Este bine sa alegi samponul uscat produs de brand specializat in fabricarea cosmeticelor care vizeaza ingrijirea capilara.

Iti recomand sa testezi varianta Klorane care ne ofera, prin intermediul farmaciilor, doua variante de sampon uscat: cu urzica si cu ovaz. Cu oricare dintre ele, poti avea un par curat in mai putin de doua minute.

Cum functioneaza samponl uscat

Practic, samponul uscat este un spray care, prin pulverizarea unei texturi sub forma de pudra, are capacitatea de a absoarbe excesul de sebum si de a retextura firul de par. Niciuna dintre variante nu contine conservanti, coloranti sau sulfati. Samponul cu urzica este destinat acelora cu par gras sau cu tendinta de ingrasare, stimuland echilibrarea productiei de sebum. Apoi, datorita folosirii acestui sampon uscat, prelungesti numarul de zile intre doua samponari, alt gest care va regla aceasta problema, mai ales in cazul celor care au un par grasSamponul cu ovaz este pentru un par normal si datorita laptelui de ovaz din compozitie ofera volum, suplete, lasa parul curat si culmea, pare si proaspat aranjat.

Cand apare ceva neprevazut si vrei sa arati impecabil, cand calatoresti sau cand vrei sa prelungesti distanta intre samponari, apeleaza cu incredere la aceasta solutia alternativa: samponul uscat.

Se aplica astfel: trebuie sa creezi carari, nu foarte liniare, pentru ca atunci cand pulverizezi samponul, acesta sa ajunga la radacini. Nu uita de ceafa sau de zonele laterale.  Dupa ce termini de pulverizat, maseaza putin cu mainile radacinile si periaza parul in toate directiile.

Avantejele folosirii samponului uscat:

1. Este cea mai eficienta solutie atunci cand esti pe graba, dar vrei ca parul sa-ti arate bine;

2. Reduci frecventa samponarilor clasice, dar nu trebuie totusi sa creezi o dependenta;

3. Oferi volum vizibil facand parul usor-manevrabil;

4. Iti poti aranja mai bine parul si, daca esti creativa, poti realiza cocuri stylish sau te poti accesoriza cu diverse clame sau bentite.

Sampon uscat, Klorane, 48 lei (disponibil in farmacii)

Text: Cristina Tomas