Michelle Obama si Kate Middleton ne demonstreaza ca putem purta tinute formale elegante fara sa renuntam la cateva detalii creative, ultra-sic. Printurile colorate, bulinele, croiala clos si accesoriile statement raman reperele unui stil feminin impecabil chiar si in cazul unui dress-code pentru intalniri la nivel inalt!

tinute formale si elegante
Tinute formale purtate de Michelle Obama

Tinute formale ultra-feminine

Stilul primei doamne a Americii a starnit mereu aplauze in cercurile fashion. Asta deoarece Michelle Obama isi alege mereu tinute formale creative, care sparg tiparele austere cu care ne-au obisnuit pana personalitatile la intalnirile de nivel inalt. Chiar daca dress-code-ul protocolar impune cateva reguli stricte, nu inseamna ca trebuie sa renuntam la toate elementele sic care definesc un stil feminin de prima clasa.

Pentru prima sa vizita in Japonia, Michelle Obama a ales o rochie Kenzo cu imprimeu grafic electrizant accesorizata cu o centura futurista, cu o catarama-oglinda in talie. Aceste detalii indraznete pentru o intalnire formala sunt echilibrate de modelul clasic al rochiei clos cu maneca lunga, care are lungimea potrivita si nu are un decolteu amplu.

In afara de faptul ca este o declaratie curajoasa de stil feminin, alegerea rochiei nu este intamplatoare. Kenzo e o casa de moda franceza fondata de designerul japonez Kenzo Takada in 1970 la Paris. Astazi, colectiile brandului sunt realizate de echipa Humberto Leon si Carol Lim, doi dintre cei mai avangardisti designeri ai momentului.

Foto: Michelle Obama in vizita in Japonia/Guliver.