6 beneficii pe care carantina le-a adus in relatia ta cu partenerul

1
De Mara Ionescu
7 iul. 2020

Desi aceasta perioada prelungita petrecuta impreuna a pus la incercare multe cupluri, carantina a avut si efecte pozitive asupra relatiilor.

Acestea sunt cateva dintre avantajele pe care carantina le-a adus in cuplu! Cativa terapeuti le-au identificat pentru publicatia Wellandgood.

Impartirea sarcinilor de cuplu imbunatateste relatia

“Atunci cand lucrati impreuna pentru un scop comun, sentimentul de cuplu devine mai puternic, iar pastrarea curateniei casei iti da un sentiment puternic de implinire si organizare”, a declarat terapeuta de cuplu Jaime Bronstein. “Intr-o relatie este important sa lucram impreuna, ca sa consolidam sentimentul de echipa.”

10 cupluri celebre a caror relatie a inceput dintr-o aventura

Mai putine distractii inseamna mai mult timp de calitate

Lipsiti de posibilitatea de a face planuri nesfarsite pentru intregul an, multe cupluri au descoperit ca nu mai sunt distrase de lumea de afara, ceea ce le-a dat posibilitatea sa se bucure unul de celalalt. Mai mult, partenerii au teluri si interese comune, se pot apropia mai mult, petrecand mai mult timp impreuna.

Si mai mult sex

Neavand drumuri de facut, planuri dupa ce ai iesit de la birou, pentru ca lucrezi de acasa,inseamna ca poti sa ai mai mult timp pentru sex. “Petrecand mai mult timp impreuna, partenerii devin mai intimi. Un sentiment de intimitate mai puternic poate sa insemne mai multe contacte sexuale”, sustine terapeuta de cuplu Ellen J.W. Gigliotti. “Cuplurile care inainte faceau sex rar si-au redescoperit aceasta conexiune, iar cele care faceau inainte, acum fac mai des.”

Redescoperirea pasiunii

Multi au avut ocazia sa-si aduca aminte cum erau la inceputul relatiei, sa rememoreze pasiunea, intensitatea si bucuria de la inceputurile relatiei lor. “Timpul petreecut impreuna, departe de viata ‘normala’, a facut multe cupluri sa revina la felul in care erau atunci cand s-au cunoscut si ‘viata reala’ nu le ocupa tot timpul. Relatia lor a avut parte de un inceput nou atunci cand au fost nevoiti sa-si schimbe fortat stilul de viata si au descoperit ce este cu adevarat important”, a subliniat Gigliotti.

Oferirea si primirea sprijinului partenerului

O fata neplacuta a carantinei a fost aceea ca a facut foarte grea misiunea de a ramane conectati cu cei dragi, aflati la distanta. Si atunci, lipsite de suportul colegilor si al prietenilor, multe cupluri aflate in carantina au fost fortate sa caute legaturi noi si siguranta in partenerul de cuplu. “Frica, nesiguranta si sentimentul de coplesire au fost ameliorate de o legatura mai puternica de cuplu. S-a nascut sentimentul de “noi doi impotriva lumii”, un sentiment nou si puternic”, a incheiat Gigliotti.

Cum iti recapeti identitatea in cuplu dupa perioada izolarii sociale

Mai multa rabdare

Multe cupluri s-au simtit mai unite in perioada carantinei, ceea ce se traduce printr-un sentiment de rabdare. “Atunci cand petreci tot timpul impreuna, pot sa apara multe lucruri care te deranjeaza sau care au nevoie de atentie. Si atunci cuplurile au fost fortate sa rezolve diverse probleme si situatii conflictuale, ceea ce i-a facut pe partenerii de cuplu sa devina mai rabdatori”, a concluzionat si Jaime Bronstein. 

Foto: Unsplash.com