Ce este „relatia karmica” si ce ai de invatat din ea

1
De Irina Constantin
25 nov. 2021

Esti intr-o relatie care iti testeaza limitele? S-ar putea sa fie vorba despre un sens mai inalt!

Cu siguranta, ai auzit despre relatiile karmice; acele relatii care te scot din zona de confort, te provoaca sa cresti, iar parcursul nu este deloc usor.

Bineinteles, o relatie karmica nu trebuie sa fie confundata cu o relaxie toxica. Esti confuza? Hai sa aflam mai multe!

Ce este o relatie karmica?

Se spune ca, in timpul vietii pe Pamant, fiecare dintre noi are cel putin o astfel de relatie. Fara exceptie, aceste relatii sunt tumultoase. Implica multa pasiune, dar si multe momente dificile, in care esti pusa in situatii deloc confortabile, pe care trebuie sa le depasesti.

Scopul acestor relatii este sa te invete pe repede-inainte niste lectii in ceea ce priveste capitolul iubire si relatii in aceasta viata. Ba chiar se zice ca partenerii fac un pact inainte sa se nasca sub forma umana, pact care presupune ca se vor intalni pentru a se ajuta sa evolueze.

De cele mai multe ori, relatiile karmice sunt temporare. Tocmai pentru ca sunt dificile si inflacarate, nu pot dura o vesnicie.

Care e diferenta dintre relatii karmice si relatii toxice?

Spre deosebire de relatiile toxice, relatiile karmice te fac sa simti ca evoluezi. Intr-un mod zbuciumat si accelerat, insa evolutia este clara. In schimb, o relatie toxica vine la pachet cu toata agitatia si sentimentele neplacute, insa nu vei simti ca iti contribuie in niciun fel. Chiar dimpotriva!

Asadar, este important sa faci diferenta dintre cele doua si sa nu ramai in relatii toxice din convigerea ca te afli intr-o relatie karmica utila si necesara cresterii tale.

Iata 5 semne ca esti intr-o relatie karmica!

1. Totul a inceput cu o conexiune instantanee

Daca i-ai scris partenerului un mesaj romantic de tip „parca te cunosc dintotdeauna” sau doar te-ai gandit ca aceasta persoana pare extrem de familiara, desi de-abia ai cunoscut-o, este foarte posibil sa fie vorba despre o relatie karmica. Poate ca sufletele voastre chiar se stiau de multa vreme, inainte ca trupurile sa se intersecteze.

2. Exista foarte multa drama

Relatia voastra este intensa. Va certati, va impacati, aveti discutii complexe si dificile. Te simti adesea inteleasa gresit, ideile si perspectivele iti sunt provocate. Frustrarea este si ea parte din ecuatie.

Doar 5% dintre oameni au acest tip de personalitate – te numeri printre ei?

3. Prezenta partenerului este dificil de definit

Inca din primele faze ale relatiei, lucrurile par putin ciudate. Esti atrasa de aceasta persoana ca de un magnet si ai senzatia ca iti provoaca dependenta. Cu toate acestea, ai si senzatia ca te sufoci in preajma lui si ca nu te poti relaxa. In acelasi timp, nici macar nu iti doresti sa pleci.

4. Relatia are o multime de suisuri si coborasuri repetitive

Relatiile karmice se simt ca un rollercoaster. Nu exista sentimentul de consecventa, ci mai degraba de zile extraordinare urmate de zile groaznice, apoi din nou de zile superbe. Mai mult, neintelegerile sau problemele care apar in aceasta relatie sunt repetitive si te fac sa descoperi unde ai, cu adevarat, de lucrat cu tine insati.

5. Toate fricile iti sunt puse la microscop

De cele mai multe ori, relatia karmica iti scoate la suprafata toate fricile si te impinge sa le privesti in ochi. Fie ca este vorba de frica de abandon, de critica si de judecata sau de conflict, toate temerile sunt puse pe masa, iar tu esti fortata sa le confrunti.

Nu uita ca si o relatie karmica poate deveni destul de usor o relatie toxica. Asadar, chiar daca legatura este puternica si simti ca evoluezi, nu ramane niciodata pe termen lung intr-un context care nu te face sa te simti respectata, iubita si protejata.

Foto: depositphotos.com