Cele patru secrete care atrag norocul in viata ta

1
De Larisa Giurea
2 mai 2019

Iti poti face intr-adevar norocul cu mana ta? Un psiholog a realizat un studiu asupra stiintei norocului si dezvaluie secretele care te fac norocoasa.

Ai spune despre tine ca esti norocoasa sau nu prea? Nu universul sau sansa sunt responsabile de norocul din viata ta, ci propriile ganduri si comportamente. Norocul poate fi anticipat. Cum poti deci sa devii mai norocoasa?

Ai dat mana cu norocul?

Psihologul si autorul englez Richard Wiseman a realizat timp de 10 ani un studiu bazat pe stiinta norocului. Acesta a publicat anunturi in ziar mentionand ca este in cautare de oameni foarte norocosi sau foarte ghinionisti care sa il ajute in realizarea acestui studiu. In total, Wiseman a fost contactat de 400 de persoane din toate paturile sociale si domeniile profesionale.

Intr-unul dintre experiementele incluse in studiul sau, psihologul i-a rugat pe participanti sa numere pozele dintr-un ziar. In medie, oamenilor care se considerau ghinionisti le-a luat in jur de doua minute sa raspunda.

Celor ce se considerau norocosi nu le-a luat decat cateva secunde. De ce? Pe a doua pagina a ziarului era scris mare: „Opreste-te din numarat. Sunt 43 de fotografii in acest ziar.” Aparent persoanele norocoase au fost mult mai deschise posibilitatilor decat cei concentrati pe a rezolva sarcina data.

Astrologie: Topul zodiilor care vor avea noroc in dragoste in #2019

Norocul si ghinionul sunt buni vecini…

Intr-un alt experiment, psihologul le-a prezentat tuturor participantilor acelasi scenariu. Acestia trebuiau sa isi inchipuie ca sunt intr-o banca in care se petrece un jaf armat si ca sunt impuscati in mana de catre hot. Noroc sau ghinion?

Oamenii mai putin norocosi au raspuns bineinteles: ghinion. Acestia au considerat a fi o intamplare nefericita ca se aflau in banca la momentul jafului si ca au fost singurii impuscati de hot.

Ceilalti participanti au vazut situatia ca fiind norocoasa. Pana la urma, se presupune ca au fost impuscati in mana, deci au supravietuit.

Wiseman a declarat ca persoanele norocoase vad mereu partea plina a paharului si realizeaza ca situatia ar fi putut fi mult mai rea. Prin urmare, se simt mult mai bine in legatura cu ei insisi si cu viata lor. Asta ii face sa aiba asteptari mari de la viitor si le creste sansa ca destinul lor sa fie binecuvantat cu sanse si noroc.

Culori feng-shui pentru 2019: Culoarea norocoasa pentru zodia ta

Norocul ti-l faci cu mana ta!

Wiseman s-a folosit de studiul sau pentru a dovedi ca ne putem spori norocul. Psihologul dezvaluie cele patru secrete care ne cresc sansele la o soarta plina de noroc!

1. Fii deschisa la cat mai multe oportunitati!
Accepta noi experiente in viata ta si adopta o atitudine relaxata si pozitiva fata de incercarile la care esti supusa. Ochii in patru, norocul vine de unde nu te astepti.

2. Asculta-ti intuitia!
Fii atenta la semnele pe care intuitia ti le ofera. Lasa-te ghidata si fa-ti ordine in ganduri, pentru a fi cat mai receptiva la semnele ca norocul este pe aproape.

3. Asteapta norocul!
Persoanele norocoase presupun intotdeauna ca totul va iesi bine in cele din urma. Asta ii ajuta de asemenea sa ramana pozitivi in cazul in care lucrurile nu merg asa cum si-ar fi dorit.

Care vor fi lunile pline de noroc in 2019, in functie de zodie

4. Transforma ghinionul in noroc!
Incearca sa vezi intotdeauna partea pozitiva a lucrurilor. Nu pierde timp gandindu-te la cum rezultatul nu a fost cel pe care ti l-ai dorit. Emana pozitivitate si universul iti va intoarce energia inmiit, aducand norocul in calea ta.

Foto: Shutterstock.com