Partenerii care incalca regulile stiu sa tina vie flacara pasiunii

1
De Maria Dima
21 apr. 2020

N-as zice despre mine ca incalc reguli si imi asum riscuri in mod constant, insa, de fiecare data cand am colorat pe langa regulile convenite de altii pentru mine, m-am simtit incredibil de libera si puternica.

Cand a fost ultima data cand ai incalcat regulile? Orice fel de reguli, chiar si pe ale tale?

Cand a fost ultima oara in care ti-ai permis sa faci fix asa cum vrei fara a simti niciun strop de vinovatie? Cand ai lasat simturile sa preia controlul si sa dicteze urmatorul pas in dormitor? Cand a fost ultima data cand v-ati distrat copios impreuna sau v-ati surprins cu ceva marunt?

Poti avea varietate si noutate intr-un meniu al vietii de cuplu stabilit acum multi ani? Esther Perel spune ca da, iar eu as face orice imi zice femeia asta geniala.

Cele 4 comportamente nocive care ucid o relatie

Orice dorinta devine mai puternica daca este interzisa

Sexologul Jack Morin vorbeste despre incalcarea interdictiei ca fiind temelia fiecarei dorinte. Orice mica abatere de la reguli, un trisat cat de mic sau lucru care nu se cuvine are alura misterioasa de pericol care ne face sa-l dorim si mai mult.

Trebuie sa schimbam conversatia din capul nostru si sa raspundem la intrebarea: cum putem include mici incalcari de reguli in mijlocul sigurantei si previzibilului pe care se bazeaza relatia noastra? Chiar si atunci cand cunoastem pe de rost rezultatul actiunilor noastre, putem include elemente de joc si joaca in fiecare zi sau noapte petrecuta impreuna.

E posibil sa ramai mereu indragostita? Motivul pentru care unele relatii se degradeaza in timp

Ce reguli poti incalca pentru un plus de spontaneitate in cuplu:

Recapitulare: placeri, gusturi, dorinte, fantezii, pericol, chestii interzise sau pe care nu le mai faceti acum “ca sunteti parinti” ori schimbari de plan usor neobisnuite pentru voi – toate functioneaza atunci cand vrei sa scuturi putin rutina.

Nu trebuie sa te apuci de chestii hardcore, care nu te definesc si care te vor face sa te simti inconfortabil, ci doar sa fii dispusa sa incerci o noua ordine a lucrurilor. Am si cateva idei care sa-ti agite antenele. Nu toate tin de sex, ci mai degraba de reconsolidarea dorintei si a erotismului dintre voi:

 • Sunteti invitati la o petrecere?

  • Ce-ar fi sa plecati de acolo mai repede si sa va opriti la un cocktail in drumul spre casa, ca in studentie?
  • Nu scrie nicaieri ca mereu trebuie sa fiti primii ajunsi la locatie. Daca a venit bona, si puteti pleca la timp, incepeti sarbatorirea in doi, cu ceva momente dedicate voua, pentru a va reconecta inainte de a ajunge in mijlocul gastii.
 • Fara graba

  • Daca programul zilnic poate fi usurel ajustat, o dimineata mai lenesa, in toiul saptamanii, face minuni. Daca lasati graba deoparte si va abateti de la orarul stabilit pentru a va bucura de o ora in plus impreuna, chiar cu riscul de a ajunge mai tarziu la munca, o sa va simtiti neasteptat de bine.
  • Agendele incarcate si responsabilitatile de tot felul ne complica viata in asemenea hal incat simtim ca trebuie sa programam pana si momentele de intimitate. Iar atunci cand ele se intampla, suntem tot pe repede inainte, pentru a bifa evenimentul. Dati-va timpul necesar pentru a va intoarce unul la altul, fizic si emotional, si de a explora un altfel de preludiu, fara graba.
 • Joc (cat vrei tu de cumintel) de roluri

  • Iti surade ideea de a stabili o intalnire cu partenerul tau si de a va prezenta unul altuia ca si cum nu v-ati cunoaste?
  • Lasa-ti partenerul sa stie ca ai chef de o seara in doi prin mesaje sugestive puse prin casa sau trimise direct pe telefon.
  • O jucarie, un accesoriu sau un outfit la care nu ai recurge in mod obisnuit pot fi extrem de bine primite.

Foto: Unsplash.com