3 semnale ale intuitiei pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

1
De Irina Constantin
31 ian. 2020

Intuitia este unul dintre cele mai de pret daruri ale oricarei persoane. Ea este adesea subtila, insa are de fiecare data ceva important de transmis!

Se spune ca oricine are intuitie, insa nu toata lumea o acceseaza. Mai exact, cand acea voce interioara iti vorbeste, iar tu o ignori, intuitia ta se retrage pentru o vreme, urmand sa apara din nou cand esti pregatita sa o primesti in viata ta.

5 semne ca 2020 este anul in care trebuie sa iti schimbi jobul

Ce-i drept, uneori intuitia iti poate spune lucruri care nu iti plac sau cu care nu esti de acord. Atunci, ai tendinta de a o reduce la tacere si de a ignora acele semnale care te sperie.

Cu toate acestea, exista anumite momente in care ar fi bine sa iti asculti acel feeling misterios si inexplicabil. El te poate calauzi spre directia corecta!

Top 3 semnale ale intuitiei pe care trebuie sa le asculti intotdeauna

1. Senzatia ca te afli in pericol

Organismul tau are un mod incredibil de a te avertiza atunci cand ceva nu este in regula. Fie ca este vorba de o emotie negestionata care se somatizeaza (incepe sa se simta in corp, sub forma de durere sau disconfort fizic) sau o situatie periculoasa venita din mediul extern, vei simti aceste lucruri.

De aceea, este important sa iei in seama fiecare senzatie pe care o ai, oricat de subtila ar fi ea. Respira adanc, urmareste-ti starea si afla ce doreste sa iti transmita. De multe ori, intuitia te poate salva din situatii cu adevarat complicate.

2. Senzatia ca iei o decizie gresita

Ai intors vreodata o situatie pe toate partile, luand in calcul absolut fiecare varianta, timp de ore, zile sau chiar saptamani intregi? Daca raspunsul este da, atunci stii, fara indoiala, cum se simte o decizie gresita.

Poate fi un sentiment permanent de indoiala, o neliniste acuta, anxietate sau teama irationala de esec. Intuitia are nenumarate cai de a-si face simtita prezenta.

20 de sfaturi importante pentru un 2020 mai frumos si mai linistit

Cand esti pe cale sa iei o hotarare care nu iti este benefica (semnarea unui contract, acceptarea unui proiect, inceperea unei relatii), mintea si corpul tau iti vor da aceste semnale.

Ele pot fi foarte subtile, sub forma unui nod in gat, sau extrem de puternice, sub forma atacurilor de panica sau a anxietatii intense. Daca simti aceste lucruri, nu le ignora, ci incearca sa le constientizezi si sa le descifrezi.

3. Senzatia ca trebuie neparat sa faci ceva, aici si acum

Cunosti acele decizii aparent impulsive, pentru care argumentul principal este „asa am simtit”? O vacanta luata la momentul perfect pentru a cunoaste pe cineva special, un proiect acceptat din instinct, care s-a dovedit a fi genial. Ele nu sunt doar hotarari spontane, ci au in spate semnale ale intuitiei, fie ca sunt clare sau subtile.

Gaslighting sau manipularea psihologica subtila: Cum o poti recunoaste in relatia ta

Asadar, daca te afli intr-o situatie ciudata, in care simti o chemare extraordinar de puternica spre ceva anume, ia o pauza si asculta-ti vocea interioara. S-ar putea sa te ghideze exact spre acel lucru pe care trebuie sa-l faci spre binele tau suprem.

Foto: Getty Images.