3 complimente care pot declansa traume adanci: Nu le oferi niciodata altei femei!

1
De Irina Constantin
1 sept. 2020

Chiar daca intentiile tale sunt bune, cuvintele alese pot face foarte mult rau.

Probabil ca ti s-a intamplat de multe ori sa admiri o alta fata si sa doresti sa iti exprimi aprecierea fata de ea. Ati intrat in vorba, v-ati cunoscut, apoi ai gasit momentul perfect pentru a-i complimenta aspectul fizic sau pentru a face o remarca draguta.

Desi ai vrut sa o binedispui prin observatia ta, ti-ai dat seama ca starea ei de spirit a decazut brusc, dupa ce ai oferit complimentul impachetat cu cele mai bune intentii. Daca te intrebi de ce, vei afla raspunsul in cele ce urmeaza.

Top 3 complimente pe care sa nu le faci niciodata unei alte fete

1. „Ce dieta ai tinut ca sa arati atat de bine?”

Orice remarca privitoare la dieta altei persoane poate trezi sentimente extrem de puternice. Chiar daca admiri felul in care arata o alta femeie, nu aduce niciodata in discutie lucruri ce tin de alimentatie.

In primul rand, dieta personala este un subiect intim. Este posibil ca interlocutoarea ta sa fi experimentat tulburari de alimentatie, precum bulimia sau anorexia. De asemenea, se poate ca ea sa fi tinut diete extreme pentru a scadea in greutate, iar acest subiect sa ii creeze disconfort sau frustrari suplimentare.

Daca observi ca dieta reprezinta un subiect sensibil, nu insista si incearca sa schimbi directia discutiei catre ceva mai putin personal sau mai optimist. In cazul in care vrei, totusi, sa oferi un compliment fizic, poti aprecia hainele pe care le poarta, machiajul, coafura sau felul in care a combinat accesoriile in ziua respectiva.

2. „Ce talie subtire ai, te invidiez!”

La fel de toxice sunt si remarcile in legatura cu picioarele subtiri, bratele fit, decolteul generos sau orice alta parte a corpului in mod special. Chiar daca tie ti se pare un lucru minunat ca acea persoana are picioarele suple si lungi, este posibil ca ea sa aiba un complex foarte adanc legat chiar de acel lucru.

Studiu: Motivul pentru care jumatate dintre femei resping complimentele

De exemplu, imagineaza-ti ca intalnesti o fata inalta, cu picioare lungi si suple, dar care si-a dorit tot timpul sa fie mai scunda si sa aiba picioare mai bine conturate. Complimentul tau privitor la aspectul ei fizic s-ar putea sa actioneze exact pe dos: sa o faca sa se simta inconfortabil si sa ii intareasca complexele legate de corpul sau.

3. „La inceput pareai timida, dar apoi am descoperit ce dezinvolta esti!”

Aici, cuvintele „timida” si „dezinvolta” pot fi inlocuite cu absolut orice. Acest tip de asa-zis compliment este, de fapt, un mod de a transmite ideea ca persoana respectiva nu parea prea interesanta, pana la un anumit punct al conversatiei voastre. Acest lucru poate trezi complexe si frustrari intense, asa ca ar fi mai bine sa eviti remarcile de acest fel.

Astrologie: Ce fel de complimente isi doresc sa primeasca zodiile

In plus, este posibil ca femeia respectiva sa fie o introvertita veritabila, care chiar a facut eforturi majore pentru a se integra in grup. Faptul ca ii confirmi ideea ca pare retrasa si timida s-ar putea sa ii starneasca nesiguranta si anxietate. Asadar, alege-ti cu atentie complimentele!

Foto: Unsplash.com.