Studiu: Motivul pentru care jumatate dintre femei resping complimentele

1
De Maria Constantin
12 oct. 2019

Un studiu recent a descoperit ca jumatate din femeile care primesc un compliment nu se simt in largul lor.

Situatia este complicata si pentru barbati – cand fac un compliment sincer si sunt respinsi, acestia nu inteleg cu ce au gresit. Iar femeile in cauza par arogante.

Un sondaj realizat de YouGov pentru retailerul de moda JD Williams arata ca un compliment nevinovat poate avea efecte negative. Peste jumatate din femeile complimentate (52%) se simt jenate in aceste situatii.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de peste 2.000 de persoane cu scopul de a afla cum reactioneaza femeile atunci cand primesc complimente. „Jena” a fost raspunsul oferit de cele mai multe respondente (61%) pentru a explica de ce nu accepta complimentele.

55% din femeile care resping complimentele au spus ca nu vor sa atraga atentia asupra lor, 47% au raspuns ca nu se simt in largul lor si doar 38% au sustinut ca nu au crezut in sinceritatea cuvintelor frumoase.

Femeile primesc mai putine complimente

Sondajul a mai aratat ca femeile in varsta accepta mai usor complimentele, dar chiar si in acest grup una din doua femei de peste 40 de ani nu se simt flatate in astfel de situatii. Prin comparatie, sapte din zece femei sub 40 de ani nu se simt capabile sa accepte un compliment, relateaza site-ul Woman&Home.

Complimentul pe care ar trebui sa ti-l faci azi, in functie de zodia ta

Totodata, studiul citat a mai descoperit ca femeile au de patru ori mai multe sanse sa primeasca un compliment de la femei decat unul facut de un barbat.

Cercetarea a aratat si ca barbatii accepta mai usor complimente decat femeile, iar unul din sapte barbati se considera atractiv, spre deosebire de femei, unde doar una din 30 se considera atractiva. Cele mai multe femei (45%) se percep in limitele mediei la capitolul aspectului fizic.

Cel mai frumos compliment pentru femei

Care este complimentul care le place cel mai mult femeilor? Ei, bine, decat sa li se spuna ceva despre aspectul lor, despre greutate sau despre tinute, femeile se simt mai bine daca li se spune ca par fericite.

Woman&Home vine in ajutorul femeilor care primesc complimente cu o serie de exemple din lumea vedetelor. Iata care au fost cele mai frumoase cuvinte pe care le-au primit starurile:

Gwyneth Paltrow: „Cel mai bun compliment pe care l-am primit vreodata a fost cand am fost la o plimbare cu avionul si la sfarsit echipajul mi-a zis: <<Aveti cel mai bine crescut copil din avion>>. Si mi s-a intamplat de mai multe ori! Sincer, nu m-am simtit mai bine dupa un compliment in toata viata mea.”

Kate Hudson: „Cineva mi-a spus recent ca una dintre calitatile care ii plac cel mai mult la mine este ca mereu vreau ca oamenii din jurul meu sa fie fericiti. Nu m-am gandit niciodata la asta, dar e adevarat. A fost foarte dragut sa aud asta.”

Helen Mirren: „Arati ca o pictura de Van Gogh… E adevarat, de la un fost iubit.”

Serena Williams: „Cand am calatorit in februarie cu organizatia Helping Hands Jamaica, cineva mi-a zis: <<Va multumesc ca ne ajutati sa ne construim scoala. A fost una dintre cele mai bune experiente din viata mea>>.”

Foto: Shutterstock.com