Ce zodie esti in astrologia vedica si ce spune acest lucru despre tine?

1
De Ioana Marosan
25 iul. 2019

Daca ti se pare ca astrologia clasica nu e pentru tine, atunci poate te-ar tenta sa incerci sa descoperi ce este astrologia vedica si daca ti se potriveste.

Isi trage numele din cuvantul sanscrit “jyoti” care inseamna lumina.

Astrologia vedica, cunoscuta sub numele de “Jyotisha”, isi trage numele din cuvantul sanscrit “jyoti”, care inseamna lumina. Se considera ca este o cale de a-ti ilumina viata, oferindu-ti informatii despre trecut si prezent pentru a-ti arata ce fel de om ar trebui sa fii. Astrologia vedica este concentrata mai mult spre viitor, comparativ cu orientarea “prezenta” a astrologiei occidentale. Cunoasterea propriei tale astrologii vedice iti poate oferi indicii despre alegerile pe care le vei face in viata.

“Scoate in evidenta energiile care actioneaza in viata cuiva, luand in calcul si personalitatea respectivei persoane. Personalitatea dicteaza felul in care persoana va naviga prin viata si cum este ea construita din punct de vedere emotional, fizic si spiritual”, a explicat Tracy Atkinson, astrolog vedic.

 O alta diferenta importanta intre cele 2 astrologii este aceea ca astrologia vedica examineaza si anumite conjunctii ale planetelor.

Astrologie: Top 4 cele mai pasionale zodii

“Folosim yogas, adica anumite combinatii ale planetelor care ne indica bogatia, puterea, abilitatea de crestere, interesul pentru invatare si asa mai departe”, a continuat Atkinson. Dar cea mai mare diferenta este aceea ca astrologia vedica foloseste zodicul sideral, care este deviat cu cateva grade fata de cel occidental. Cum? De ce?

Acum mii de ani, cand au fost puse la punct conceptele astrologiei, a existat un consens asupra locurilor unde se gasesc constelatiile. Insa, de atunci, pozitia Pamantului s-a modificat cu aproximativ 24 de grade. Ceea ce inseamna foarte mult. Astrologia vedica foloseste o harta fixa si ia in calcul diferentele matematice, in vreme ce astrologia occidentala este un zodiac in miscare. De aceea sunt atat de diferite aceste doua astrologii. 

Iata cum arata tabloul zodiacal in astrologia vedica:

Berbec (Mesha): 12 aprilie – 13 mai;

Taur (Vrishaba):  13 mai – 13 iunie;

Gemeni (Mithuna): 13 iunie – 14 iulie;

Rac (Karkata): 14 iulie – 15 august;

Leu (Simha): 15 august – 15 septembrie;

Fecioara (Kanya): 15 septembrie – 15 octombrie;

Balanta (Tula): 15 octombrie – 14 noiembrie;

Scorpion (Vrishchika): 14 noiembrie – 14 decembrie;

Sagetator (Dhanus): 14 decembrie – 12 ianuarie;

Astrologie: Ce surprize vei avea in a doua parte a lui 2019, in functie de zodie

Capricorn (Makara): 12 ianuarie – 11 februarie;

Varsator (Kumbha): 11 februarie – 13 martie;

Pesti (Meena): 13 martie – 12 aprilie.

Ce s-a intamplat? Ai fost toata viata in zodia Taur si acum brusc nu mai esti? Daca vei urmari coordonatele zilei tale de nastere s-ar putea sa descoperi multe lucruri care ti se potrivesc, chiar daca nu mai esti in zodia de care ai apartinut pana acum.

Astrologia vedica are multe nuante si fatete si merita sa le explorezi, mai ales daca ti se pare ca horoscopul traditional nu are nicio legatura cu ce ti se intampla tie. Sau daca vrei sa afli cand este cea mai potrivita zi in care sa organizezi urmatorul eveniment mare din viata ta.

Foto: Shutterstock.com