Michelle Obama: „Nu puteam sa imi prioritizez viata, in timp ce Barack mergea la sala zilnic!”

1
De Irina Constantin
29 iul. 2019

Iubirea de sine si practicile zilnice pentru pastrarea unui echilibru interior nu sunt deloc usoare. Nici macar pentru Michelle Obama!

Fosta Prima Doamna a Statelor Unite si-a deschis sufletul recent, in cadrul Festivalului Essence. Michelle Obama a vorbit despre cartea ei, Becoming („Povestea mea”), dar si despre greutatile prin care a trecut in ultima perioada.

7 sfaturi de viata desprinse din autobiografia lui Michelle Obama

Desi nu ai crede, Michelle a avut probleme destul de serioase in ceea ce priveste iubirea de sine. Ea povesteste ca se punea mereu pe ultimul loc cand venea vorba despre familie.

„Fiecare mama va rezona cu povestea aceasta. Dupa ce am nascut, ma uitam in jur si realizam ca nu am deloc timp pentru mine. Pe de alta parte, sotul meu mergea la sala in fiecare zi si nu intelegeam cum reuseste. Mi-a spus ca pur si simplu isi face timp pentru asta.”

Cand a realizat ca Barack, in ciuda responsabilitatilor lui uriase, merge regulat la sala de fitness, Michelle a pus piciorul in prag. Ea si-a dat seama ca este momentul sa faca ceva pentru binele ei.

Michelle Obama si sotul ei au facut cateva sedinte de terapie pentru cuplu, despre care nu se tem sa vorbeasca in public. „Chiar atunci am inceput sa mergem, pentru ca eu eram foarte suparata. Nu puteam sa inteleg cum el reuseste sa faca ce trebuie pentru el, in timp ce eu ma chinuiam”, povesteste Michelle.

Dieta lui Michelle Obama si alimentul pe care nu-l consuma niciodata

„Cred ca noua, femeilor, ne este foarte greu sa ne punem pe noi insine pe lista cu prioritati, ca sa nu mai zic ca ar trebui sa ne situam in topul acestei liste!” – Michelle Obama

Fosta Prima Doamna pune accentul pe felul in care femeile sunt crescute si educate. „Suntem atat de ocupate sa le oferim altora grija si atentia noastra, incat ne simtim vinovate cand ne luam timp si pentru noi”, spune Michelle.

6 produse surprinzator de ieftine pe care Michelle Obama le foloseste in fiecare zi

Aceasta considera ca avem nevoie de munca intensa cu noi insine, pentru a ne pastra sanatatea fizica si mentala. Trebuie sa ne dezvatam de patternurile vechi, care ne spun sa avem grija de toata lumea, insa uita sa ne mentioneze chiar pe noi insine.

„Trebuie neaparat sa preluam controlul asupra sanatatii noastre. Este unul dintre acele lucruri esentiale, pe care nu ni le poate lua nimeni”, a mai zis Michelle Obama.

Foto: Instagram/Barack Obama