Conopida la cuptor cu parmezan si cimbru

Nu iti place conopida? Aceasta reteta de conopida la cuptor cu parmezan si cimbru iti va schimba cu totul parerea despre aceasta leguma.

Nu numai ca este foarte sanatoasa, dar are si un continut caloric scazut si este una dintre cele mai bune legume atunci cand vrei sa tii o cura de slabire. O conopidă normală conține aproximativ 150 de calorii. Ea poate sa inlocuiasca cu succes cartofii si sa o folosesti pentru a prepara un piure delicios, deoarece vei reduce drastic numarul caloriilor fara sa simti senzatia de foame.

Ingrediente pentru conopida la cuptor cu parmezan si cimbru:

1 conopida taiata in buchetele

3 linguri cu ulei de masline extravirgin

4 catei de ustuoi razuiti

Cimbru proaspat sau uscat

Sare si piper negru

2-3 linguri cu parmezan

Un pumn cu frunze de spanac baby

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 210 grade Celsius.

Floretele de conopida se amesteca cu uleiul si condimentele.

Tava pentru cuptor se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza conopida peste ea.

Se lasa la cuptor 20 de minute, dupa care se presara parmezanul. Se amesteca si se mai introduce la cuptor pentru inca 20 de minute.

Se amesteca frunzele de spanac impreuna cu conopida proaspat coapta.

Foto: Shutterstock.com