Tarte din granola cu fructe si iaurt – perfecte pentru micul dejun

granola cu fructe
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
24 oct. 2018

Cine zice ca nu poti sa mananci ceva dulce si sanatos la micul dejun? Aceste tarte din granola cu fructe si iaurt pot sa iti schimbe complet starea de spirit si sa te rasfeti de la primele ore ale diminetii.

Nu vrem sa ne incepem ziua cu dulciuri nesanatoase si care au zahar rafinat, dar pentru cei care prefera un mic dejun dulce aceste tarte vor fi un adevarat rasfat. In plus, ele constituie una dintre cele mai bune combinatii intre cereale integrale, fructe proaspete si iaurt.

Fulgii de ovaz devin crocanti si deliciosi odata ce sunt combinati cu ulei de cocos presat la rece si putina miere de albine. Iar aromele din cuptor vor inmiresma toata casa!

Un alt avantaj este acela ca odata ce ai preparat crusta acestor tarte, imaginatia ta poate sa zboare si sa folosesti absolut orice ingrediente preferi. Noi am ales sa combinam iaurtul grecesc plin de proteine cu fructele proaspete.

Ingrediente pentru tarte din granola cu fructe si iaurt:

210 grame de fulgi de ovaz marunti

120 de grame de nuci maruntite

1 lingura cu seminte de susan

5 linguri cu ulei de cocos topit

85 de grame de miere de albine

1/2 lingurita cu scortisoara

Iaurt grecesc

Amestec de fructe proaspete (capsune, zmeura, afine, mere)

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 165 de grade Celsius.

Se amesteca fulgii de ovaz, nucile, uleiul, mierea si scortisoara.

Se preseaza cate 3 linguri din amestec in formele pentru mini-tarte.

Se introduc la cuptor 15-17 minute pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce le scoti din cuptor se pot remodela cum doresti. Se lasa la racit in forme.

Dupa ce s-au racit complet, se scot din forme cu ajutorul unui cutit si se umple fiecare crusta cu iaurt grecesc si se orneaza cu fructe proaspete.

Foto: Shutterstock.com