3 retete de ulei aromatizat, pentru a scoate din anonimat orice salata de vara

1
De Irina Constantin
22 mai 2021

Toate salatele ti se par plictisitoare, indiferent de combinatiile de ingrediente pe care le-ai incercat?

Multe persoane incearca sa se imprieteneasca, pe cat posibil, cu salatele de vara. Unii le considera absolut delicioase, proaspete si racoritoare, in timp ce altora li se par respingatoare. Daca faci parte din a doua categorie, acest articol este pentru tine!

Atunci cand te raportezi la salata ca fiind un bol plin cu ingrediente aleatorii, printre care foarte multe frunze verzi, este normal sa ai impresia ca ai in fata un preparat fara sens. Totusi, atunci cand adaugi un dressing absolut minunat si il amesteci foarte bine in salata, lucrurile se schimba complet. Iti promitem!

Iata trei retete de ulei aromatizat, pe care sa il folosesti pentru a da viata salatelor tale!

1. Ulei aromatizat cu rozmarin si putina menta
Ingrediente necesare:
  • 500 ml ulei de masline extravirgin
  • 2-3 crengute de rozmarin proaspat
  • 2-3 picaturi ulei esential de menta
Cum se prepara:

Pentru fiecare dintre cele trei retete, te sfatuim sa folosesti un ulei de masline de calitate superioara. Acesta va influenta foarte mult gustul final.

Pune uleiul intr-o sticla sau foloseste chiar sticla originala. Alege o sticla inchisa la culoare, pentru ca uleiul sa se pastreze in cele mai bune conditii. Adauga in uleiul de masline picaturile de ulei esential de menta. Atentie, foloseste un produs sigur pentru consum intern!

3 idei de mic dejun sarat, rapid, sanatos si cald: Te ajuta sa economisesti timp dimineata

Agita usor sticla, apoi introdu in interior cateva crengute de rozmarin proaspat, spalat si uscat cu un prosop de hartie. Lasa uleiul la infuzat cateva zile, apoi foloseste-l in salate cu frunze verzi si peste.

2. Ulei aromatizat cu oregano si busuioc
Ingrediente necesare:
  • 500 ml ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri de oregano uscat
  • 3 linguri de busuioc uscat
Cum se prepara:

Aplica exact aceiasi pasi ca in cazul primului ulei, insa adauga ierburile uscate, cu ajutorul unei lingurite. Amesteca bine uleiul, pentru ca mirodeniile sa se amestece complet si sa isi lase aroma in ulei. Dupa una sau doua zile, poti folosi acest ulei in combinatie cu zeama de lamaie, pentru a obtine cel mai bun dressing italienesc, potrivit oricarei salate!

3. Ulei aromatizat cu fulgi de ardei iute
Ingrediente necesare:
  • 500 ml ulei de masline extravirgin
  • 5 lingurite de fulgi de chili
Cum se prepara:

Daca preferi mancarea picanta, acest dressing va deveni, in scurt timp, preferatul tau. Nu trebuie decat sa pui fulgii de ardei in sticla cu ulei, sa agiti bine si sa astepti cateva zile. Uleiul va deveni din ce in ce mai picant, fiind potrivit pentru salate carora vrei sa le oferi un plus de farmec. Uleiul picant poate fi folosit si in combinatie cu unul dintre uleiurile de mai sus, pentru a regla nivelul de iuteala.

Foto: Unsplash.com.