Pineapple bread sau chec cu ananas, reteta vegana de vara: Dulce, tropicala si fresh!

1
De Irina Constantin
11 aug. 2021

Adori banana bread si vrei sa o transformi intr-o varianta fresh, de vara?

Probabil ca banana bread este unul dintre cele mai versatile deserturi. Banana din acest chec moale, pufos, si totodata usor dens si umed, poate fi inlocuita cu o multime de alte fructe sau ingrediente.

Astazi, iti propunem varianta de chec cu ananas si o nota subtila de cocos, care te va cuceri inca de la prima felie. Este perfecta pentru o dupa-amiaza cu prietenele sau pentru o gustare dulce atunci cand pofta este cea mai mare!

Reteta de chec cu ananas si cocos, tropicala si plina de savoare

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 160 g faina de orez
  • 160 g faina de ovaz
  • 50 g amidon din porumb
  • 75 g fulgi de cocos
  • 2 linguri seminte de in rasnite
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ananas mediu, proaspat
  • 60 g lapte de cocos la conserva
  • 100 g sirop de agave sau de artar
  • o lingurita esenta de vanilie
Cum se prepara:

Pentru inceput, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera o tava de chec cu hartie de copt, pentru a preveni lipirea aluatului.

Intr-un bol incapator, amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, amidonul, fulgii de cocos, semintele de in, praful de copt si bicarbonatul.

Desertul pe care un expert in dieta keto il mananca in fiecare seara

Separat, amesteca ingredientele lichide: laptele de cocos, siropul de agave, vanilia.

Curata ananasul de coaja, apoi taie fructul in cuburi mari si adauga-l intr-un blender. Pulseaza pana cand obtii un piure dens, dar care totusi contine inca bucatele intregi de ananas. Cantareste 350 de grame din acest piure. Adauga aceasta compozitie peste ingredientele lichide si amesteca bine.

Pune compozitia umeda peste ingredientele uscate, in bolul cel mare, incorporand treptat. Cand aluatul este omogen, toarna-l in tava pregatita si tapetata de chec. Daca doresti, poti presara deasupra fulgi de cocos.

Coace prajitura 40-45 de minute sau pana cand suprafata este usor aurie. Lasa checul sa se raceasca inainte sa-l feliezi. Serveste-l simplu sau cu putina inghetata simpla, cu aroma de vanilie, si o ceasca de cafea. Yummy!