Am un corp destept! Foarte destept!

1
De Andreea Raicu
6 iul. 2015

Dincolo de toate sfaturile de nutritie, de medici sau antrenori de fitness, cel mai important e sa va ascultati. Pe voi si nevoile voastre. Avem un corp foarte destept care ne spune exact care sunt solutiile!

Si voi aveti un corp foarte destept!

Eram la o filmare in pauza de masa. Doua fete dintr-un colt se uitau curioase sa vada ce mananc. Le-am simtit si asta le-a dat curaj sa si verbalizeze ce le trecea prin cap. Erau sigure ca manac numai salata, in schimb au vazut niste paste integrale si ca desert niste ciocolata raw.

“Andreea Raicu mananca asa ceva?”, a fost intrebarea lor. Nu aveti idee cat de nedumerite ma priveau…

Da, Andreea Raicu mananca ce vrea si, de fapt, mananca tot ce simte ca are nevoie pentru ca asta inseamna echilibru! Am spus-o si o mai spun ori de cate ori am ocazia: orice interdictie creeaza frustrari care duc la pierderea echilibrului. Din cauza asta esueaza toate dietele, din cauza asta “strategiile de aur” impotriva kilogramelor in plus nu dau rezultate.

Primim exact ceea ce dam!

Am invatat sa imi ascult corpul. Multa lume se intreaba ce insemna asta. Cum adica sa-mi ascult corpul? Corpul nostru e minunat si stie intotdeauna ce avem nevoie de aceea e important sa ii dam atentie. Cum il tratam asa reactioneaza!

Corpul nostru are nevoie sa fie tratat cu blandete si dragoste, nu cu agresivitate si brutalitate asa cum facem ori de cate ori il supunem unei cure de slabire drastice ca sa pierdem peste noapte cele patru kilograme care ni se pare ca ne compromit silueta. De parca peste noapte ne-am fi ingrasat patru kilograme…

Sa-ti asculti corpul inseamna sa fii atent la senzatiile pe care le traiesti, la ce simti, la nevoile pe care le are si sa i le indeplinesti.

Un corp are nevoie de energia pe care si-o ia din alimente si din somn. Ati observat ca atunci cand nu dormim cele sapte-opt ore obligatorii simtim nevoia sa mancam mai mult? E firesc. Corpul nostru e extrem de inteligent isi ia cantitatea de energie din alta parte: daca nu are somn, compenseaza cu mancare!

Reguli pentru o viata sanatoasa

Eu am grija de corpul meu si de aceea si el raspunde de fiecare data la ceea ce ii cer. Tot ce fac e sa urmez cateva reguli simple, pe care nu le-am copiat dintr-o carte, ci pe care le-am stabilit “impreuna”: eu si el. Am monitorizat reactiile pe care corpul meu le-a avut de-a lungul timpului si am ajuns la concluzia ca am nevoie de aceste lucruri.

– dorm 7 – 8 ore pe noapte
– beau cel putin 2 litri de apa pe zi
– mananc 3 mese pe zi si 2 gustari
– fac sport zilnic
– meditez
– ma rasfat cu masaje
– nu fumez
– beau rar cate un pahar de vin sau sampanie
– sunt fericita

Atunci cand nu le respect, corpul meu imi atrage atentia si incepe sa-si ceara drepturile, imi da tot felul de semnale. Si daca nici atunci nu ii dau atentie, se revolta si rezultatele sunt foarte clare:

– kilograme in plus
– stari de oboseala
– dureri
– ameteli
– lipsa energie

E foarte simplu. Asa cum avem grija de nevoile corpului nostru, asa face si el cu ale noastre.

Incercati sa fiti atente la voi. Daca ati luat cateva kilograme in plus, ganditi-va cum ati trait in ultima perioada. Veti gasi cu siguranta cauza. Daca nu aveti energie, daca nu va place cum aratati la fata pentru ca pareti mereu palide si lipsite de vitalitate, daca aveti o stare de nervozitate nejustificata sau daca pur si simplu nu va simtiti bine in corpul vostru ganditi-va cum va purtati cu el. Cu voi, de fapt! Aici e cheia!