California, sau cum am aflat ca mancarea din America NU e groaznica

1
De Andreea Raicu
21 sept. 2016

Cred ca nu are sens sa va spun ca imi place America. M-am indragostit de acest continent de la prima vizita pe care am facut-o impreuna cu parintii mei cand aveam 12 ani.

Atunci am fost la New York. Mi s-a parut incredibil. Va imaginati cum este sa mergi intr-un loc atat de fascinant dupa ce toata viata ta ,fie ea doar de 12 ai trait in comunism. Ulterior am fost in Vegas si LA si mereu mi s-a parut ca e o alta lume.

Stiu ca America nu inseamna doar New York, San Francisco, Lost Angeles sau Miami si ca exista diferente enorme intre state, dar eu cand spun America ma gandesc la ceea ce am trait de fiecare data cand am ajuns aici ?

New York-ul este un oras de-a dreptul incredibil care intr-adevar “nu doarme nicioadata”. E un loc in care nu vrei sa mergi la culcare pentru ca nu vrei sa pierzi, nu vrei sa irosesti niciun minunt pentru ca sunt atat de multe lucruri de facut si vrei sa profiti la maxim de fiecare secunda.

Pe coasta de vest lucrurile stau un pic diferit. Totul parca are un alt ritm, mult mai relaxat, mai incet. NU mai simt nebunia New York-ului, graba de pe strazi si “the fear of missing out”.

California este locul care da toate tendintele in tot ce tine de stil de viata sanatos- yoga, meditatie, nutritie, mindfulness…Asa ca m-am simtit ca in paradis. La fiecare colt de strada e un concept store pentru mancare, restaurant cu lucruri cat mai sanatoase, studiouri de yoga, locuri in care poti sa inveti despre nutritie, centre de meditatie, acupunctura, medicina alternativa, zeci de locuri care te ajuta si te invata sa traiesti frumos.

Probabil ca multi dintre voi o sa-mi spuneti “Mancarea in America e groaznica”.

Acum cativa ani cred ca as fi fost de accord cu aceasta afirmatie. Acum pot spune ca lucrurile s-au schimbat complet. Imi aduc aminte ca inainte, dupa fiecare masa mancata intr-un restaurant obisnuit ma simteam cumplit, balonata si foarte plina. Acum lucrurile stau complet diferit. Varietatea de mancare organica, produsa fara alimente modificate genetic, fara gluten sau zahar este absolut incredibila.

America este locul din care de fiecare data vin cu cel putin 3 kg in minus, ca sa nu mai vorbesc de lipsa celulitei.

Cum e posibil?

Mancand regulat produsele de care vorbeam mai devreme, mergand la sala si la yoga si avand un ritm de viata complet diferit. Stiu ca e greu de crezut, dar cina in San Francisco e la 7 cel tarziu ?

California te imbie la un stil de viata extrem de sanatos. Vezi peste tot oameni care arata bine. Si ce este extrem de amuzant este ca mai toata lumea este imbracata extrem de casual ca sa nu spun chiar sport si ai mereu senzatia ca merg sau vin de la sala ?

La inceput mi-a fost greu sa ma adaptez, dar dupa cateva zile nici nu imi imaginam sa fiu altfel.

Clar de data asta am avut un bagaj nepotrivit.

Data viitoare fara tocuri si cati mai multi pantofi sport ?

Soon more from the West Coast.