Campania electorala naste ura, dar ura nu alege presedinti.

1
De Andreea Raicu
12 nov. 2014

Ma uit in jur si vad ura de pe fetele oamenilor care isi sustin candidatii din campania electorala pentru presedintie. E infricosatoare si fara sfarsit.

Oamenii ajung sa sara la gatul interlocutorului daca acesta nu e pe aceeasi pozitie. Ajung sa se jigneasca fara macar sa aiba rabdarea de a purta un dialog, fara sa incerce sa inteleaga de ce partenerul de discutie decide sa-si sustina favoritul. Zilele trecute, un bun prieten a fost injurat pe strada de o telespectatoare care il recunoscuse de la televizor, dintr-o emisiune in care il sustinea pe oponentul preferatului ei. Ura din ochii acelei femei a lovit mult mai mult decat injuratura demna de maidan. (Mi-ar fi greu sa o reproduc aici!)

Marionetele strategilor

Oamenii ajung sa isi piarda uzul ratiunii, sa injure, sa blesteme, sa scoata din ei cele mai urate parti daca cineva nu e de accord cu ceea ce spun ei.
Cel mai trist e faptul ca oamenii nu asculta, nu se informeaza, nu citesc, nu accepta o opinie contrara. Ei doar privesc cu mintea goala emisiunile TV in care fiecare participant la discutie indocrtineaza cat de mult poate, recitand, de fapt, ceea ce strategii de partid i-au dictat in spatele cortinei. Ceea ce auzim la televizor sunt niste replici standard, preparate in sediile de campanie “ca sa dea bine”.

Alegeti ce credeti, nu ce vi se promite

Mereu e campanie electorala, de fapt, dar niciodata niste explicatii corecte. E o lupta pe viata si pe moarte demna de niste scenarii de filme de groaza. Vezi de la minciuni sfruntate, la situatii care mai de care mai josnice pe care mintea de abia le poate intelege.
Ce e foarte trist e ca privitorii cad in aceste capcane si duc niste razboie care nu sunt ale lor, dar si le insusesc si se comporta ca niste animale de prada vesnic pregatite sa apere ceea ce cred ei ca va aduce schimbarea in bine din viata lor.

Votul contra

Groaznic din punctual meu de vedere este ca niciodata noi nu am ales ceva in care am crezut, ceva ce ne-am dorit, ceva pentru care am militat cu tot sufletul. Noi am ales mereu impotriva cuiva sau a ceva.
Rar am auzit in ultimii 20 de ani “Votez pentru ca imi doresc un astfel de presedinte!”, ci “Votez pentru ca nu vreau sa iasa contracandidatul!”.
Eu m-am informat mai mult decat de obicei de data asta si am sa merg la vot desi nu voi fi in tara. Sper sa o faceti si voi. E dreptul si obligatia noastra de a alege. Ne vedem la vot!