Cancerul la san si de col uterin se trateaza

1
De Andreea Raicu
9 mart. 2015

Cancerul la san si cel de col uterin, depistate in faza incipienta, au sanse de 80 – 90 la suta sa se vindece. Tot ce trebuie sa faceti e sa mergeti la controale regulate!

Cancerul depistat in faza incipienta poate fi invins

Cancerul nu e un subiect placut, dar e cel mai important asa ca o sa va spun cat de simplu pot: ignoranta ucide! Ma doare si sunt foarte trista in acelasi timp cand ma gandesc cat de superficial ne purtam cu propriul corp.
Nu intelg de ce nu ne pretuim mai mult, de ce nu ne purtam de grija, de ce nu suntem mai atenti cu noi insine! Da, putem scapa de boli si cu toate astea ignoram sa o facem…
Explicatii gasim mereu: nu avem timp, nu avem bani si, oricum, nu o sa ni se intample noua! E adevarat ca analizele costa, dar cu cat amanam mai mult sa mergem la medic cu atat cresc costurile. Uneori, platim chiar cu viata! Ce pacat…

Romania si cancerul. Codasa la rata de salvare

Am fost azi impreuna cu mama la un eveniment organizat de Fundatia Renasterea si am plecat de acolo cu o veste minunata. Mama si-a facut mamografia si totul e in regula!!!
Tot la evenimentul de azi am aflat ca in America, de exemplu, pana la 90 la suta dintre cazurile de cancer de col uterin si cancer de san sunt vindecabile! In acelasi timp sunt trista sa constat ca in Romania pentru doar 50 la suta din cazuri sunt sanse de vindecare… De ce? Pentru ca mergem la control prea tarziu!

Un singur control anual este suficient pentru depistarea bolii

Vorbesc din proprie experienta: am – de fapt, aveam – o prietena care a murit cu zile pentru ca nu si-a facut timp sa se duca la doctor! Ea, un om minunat, un om plin de viata, educat, informat, un om care putea sa cucereasca lumea daca voia nu mai e azi printre noi pentru ca a pus mai presus de propriul corp viata copiilor ei – de care se ingrijea mereu si pe care, de altfel, ii ducea mereu la medic –, serviciul – careia ii era foarte dedicata si pentru care se zabatea foarte mult –, prietenii – alaturi de care ii placea sa danseze, sa povesteasca, sa rada, sa traiasca, – familia – era cea care rezolva de fiecare data orice problema…
Pentru toate acestea isi gasea timp, dar nu si-a rupt o ora pe an sa-si faca testul Papanicolau.
Cand si-a facut intr-un final timp pentru asta timpul ajunsese deja… la final!
Cand va spun ca mai tarziu poate fi prea tarziu nu glumesc! Sub ochii mei s-a scurs viata din acest om si durerea mi-a fost si mai mare gandindu-ma ca ar fi putut sa scape! Copiii ei ar fi avut ieri cui sa spuna “La multi ani, mama!”. Noi, prietenii ei, am fi putut in continuare sa-i ascultam povestile, sa radem cu ea, sa ne sfatuim, sa ne dea solutii – mereu le gasea – sa ne faca trufe cu migdale.
Nimic insa nu se mai poate face pentru ca ea a murit nu din cauza unei boli, ci din cauza faptului ca nu a mers la control!

Cancerul si lupta impotriva lui. Analize gratuite de la Fundatia Renasterea

Stiu ca in situatia ei sunt foarte multe alte femei, care amana la nesfarsit vizita la medic! Motivatiile sunt de fiecare data aceleasi: “Nu am timp sa merg la doctor!”
In plus, sunt si cele care se plang ca nu au bani sa se duca la spital ca sa-si faca testul Papanicolau si mamografii.
Va dau o veste buna, care nu va mai lasa loc de intors: Fundatia Renasterea a lansat campania “In luna lui Martisor, cel mai frumos cadou este Sanatatea!”. Prin interemediul proiectului SALVA, Fundatia ofera in luna martie 167 de mamografii si 381 de teste Papanicolau gratuite. Acestea se efectueaza la Centrul Medical de Excelenta Renasterea din Bucuresti si sunt destinate femeilor cu domiciliul in Capitala si in judetul Ilfov.
Nu va costa niciun ban! Trebuie doar sa sunati la numarul 0314 37 99 00 ca sa va faceti o programare!

In plus, Fundatia Renasterea va ofera prin intermediul site-ului www.andreearaicu.ro 10 vouchere pentru mamografie si 20 de vouchere pentru testul Papanicolau! Tot ce trebuie sa faceti pentru a primi gratuit voucherele e sa trimiteti un e-mail la adresa contact@andreearaicu.ro. Ele vor fi distrubuite in ordinea primirii e-mail-urilor.

Cancerul poate fi invins

Si chiar daca nu apucati acum sa va faceti o programare, vreau sa stiti ca preturile la Centrul Medical de Excelenta Renasterea sunt mult mai mici decat cele practicate de alte centre medicale – Fundatia Renasterea a fost declarata de utilitate publica si nu urmareste profitul, ci doar salvarea vietii pacientilor!
Un control va poate salva viata! Un control nu va lasa copiii orfani! Un control nu il lasa pe sotul vostru vaduv! Va rog, va rog din toata inima, mergeti la medic macar o data pe an! Nu e mult, dar poate insemna totul!