Care este cel mai frumos loc de pe pamant?

1
De Andreea Raicu
25 iul. 2017

Ce oras iti place cel mai mult? Dar tara? Am avut o perioada in care ajunsesem sa ma simt prost cand nu stiam ce sa raspund la astfel de intrebari.

Am avut o perioada in care ajunsesem sa ma simt prost cand nu stiam ce sa raspund la astfel de intrebari.

Mi se parea ca nu pot face o alegere si marturisesc ca am o oarecare lipsa de rabdare cand vine vorba de cei care se hotarasc foare greu pana aleg sa faca ceva.

Mi-a luat ceva timp sa inteleg de ce nu puteam sa raspund atat de repede la intrebari.

In mod suprinzator pentru felul in care suntem obisnuiti sa gandim in societatea noastra, am invatat sa aleg sa privesc mereu lucrurile frumoase din jurul meu, sa ma concentrez pe ceea ce imi place intr-un loc, pe ceea ce trezeste in mine. Sunt extrem de fericita pentru ca am invatat sa ma bucur de tot ce mi se intampla fara sa-mi canalizez energia catre lucrurile care poate nu sunt cele mai placute.

Asa ca da, imi plac si New York, dar si Mumbai, unde aleg sa vad bunatatea oamenilor, peisajele incredibile, multitudinea de culori si atmosfera de pe strazi, care pare rupta dintr-un decor de film bollywoodian. Nu vad mizeria de care ma intreaba lumea ori de cate ori vorbesc despre India. Sau, mai curand, o vad fara sa ii dau prea mare importanta si fara sa o las sa ma impiedice sa ma bucur de tot ce are de oferita acesta tara incredibila.

Imi plac la fel de mult Hong Kong si Maramuresul, Toscana sau Transilvania, California sau cartierul meu, in vizita la prieteni sau la plimbare in parc.

Am invatat sa ma bucur de fiecare loc in care merg, sa caut tot ce e mai frumos, tot ce ma incarca pentru ca fiecare in parte imi da ceva, ma incarca si ma umple de energie.

Oamenii fara frica si vesnica lor cautare

Unul dintre lucrurile care cred ca ne ajuta sa ajuta sa ne bucuram de tot ce are viata de oferit este curioazitatea. Cred ca e extrem de important sa existe acea sete de a descoperi ceva nou, de a invata si, practic, doar asa cred ca poti creste.

Insa experienta de viata mi-a aratat ca ca nu pot face asta decat oamenii care isi asuma ca nu stiu totul, ca sunt gata sa afle lucruri noi, oamenii fara orgolii, fara frici.

Cred ca odata ce incetezi sa fii curios, incetezi sa traiesti cu adevarat si esti vesnic nemultumit de ceea ce ti se intampla si tanjesti mereu dupa ceva diferit.

Imi aduc aminte ca in urma cu ani de zile erau orase in care nici nu mai voiam sa mai ajung, locuri de care nici nu voiam sa mai aud.

Dar, cum existentei ii place sa rada de noi, m-a dus din nou in acele locuri pe care, spre suprinderea mea, le-am vazut extrem de diferit. In fiecare am putut sa descopar ceva interesant, ceva frumos, ceva care sa ma bucure si sa imi creeze o amintire frumoasa, la care sa ma gandesc cu drag si care sa ma faca sa-mi doresc sa revin.

Asa ca nu am un singur loc preferat. Am extraordinar de multe locuri in lumea asta sau in tara mea sau in Bucuresti la care ma gandesc cu foarte mult drag si la care m-as intoarce mereu cu placere.