Cine sunt eu? Invitatie la autocunoastere

1
De Andreea Raicu
5 mai 2014

Aveam de mult timp nevoie de cateva zile sa ma rup de lume, de agitatia din jur, de telefoane, de mailuri si de tot felul de responsabilitati. Aveam nevoie de mine, de timp petrecut cu mine si cu gandurile mele.

In toata nebunia pe care o traim zi de zi care de cele mai multe ori ne ia in vartejul ei, uitam de noi, de ceea ce ne place cu adevarat, de ceea ce ne aduce bucurie. De multe ori alergam dupa lucruri care nu ne trebuie, depunem eforturi pentru ceva care e la moda.

Afla cine esti pentru ca numai asa vei sti ce iti doresti

Autocunoastere: un exercitiu normal si firesc

De multe ori ideea de fericire generala devine si ideea nostra de fericire. De aceea cand obtinem lucrurile dupa care umblam atat nu suntem deloc incantati. De ce? Oare nu asta voiam? Suntem bombardati din toate partile, la televizor, pe strada, la radio, net sau alte mijloace de comunicare cu multe reclame, cu idei care mai de care care mai interesante de vacante, calatorii inedite, afaceri, masini, case,… cu promisiunea ca toate astea ne vor face fericiti. Si de aici incepe goana dupa strangerea banilor care ne-ar aduce mult ravnitele produse.

Dar oare ele sunt cele care ne fac fericiti?

De curand am vazut un discurs pe blogul unei prietene Luminita Saviuc (http://www.purposefairy.com/) care mi-a placut foarte mult si care a formulat foarte bine ideea de autocunoastere.

“Cum poti sa te cunosti pe cineva cel mai bine? Cum poti sa contruiesti o relatie cu acea persoana? Doar petrecand timp cu ea. Cum poti cunoastre un om daca nu petreci timp cu el ca sa afli ce ii place, ce isi doreste, ce ambitii are in viata”

In India am invatat un lucru foarte important care m-a ajutat mult. “Afla cine esti pentru ca numai asa vei sti ce iti doresti.”

De multe ori credem ca ne cunoastem doar pentru ca asa e normal. De multe ori conditionarile copilariei si ale societatii acopera cine suntem noi cu adevarat. De multe ori pur si simplu refuzam sa vedem cine suntem noi cu adevarat.

Cine suntem noi cu adevarat in spatele rolurilor pe care le avem in viata noastra? Cine suntem noi cand nu suntem parinte, frate, sora, manager, simplu angajat, actor, medic, presedinte, lider? Cine suntem atunci cand ramem singuri? Ne tinem vietile atat de ocupate, in asa fel incat sa pierdem conexiunea cu noi si de aceea de multe ori avem un sentiment de inutilitate, de neadaptare sau de nemultumire ori de cate ori ajungem fata in fata cu noi.

Din pacate, de multe ori oamenii cred ca sunt lucrurile pe care le au: case, masini luxoase, afaceri, genti scumpe, conturi mari. Ajung sa se identifice cu ele, iar daca viata ii vitregeste de ele, au senzatia ca nu mai reprezinta nimic pe pamantul asta.

Va invit sa faceti un exercitiu care va poate ajuta mult.
Luati-va timp de o saptamana cate o jumatate de ora in care sa stati cu voi insiva, fara telefon, internet sau televizor in care sa va ganditi cu inima nu cu mintea. Stiu ca e dificil in prima zi, poate si in a doua, dar o sa va iasa. Sunt sigura de asta.
Respirati adanc si relaxati-va. Numai asa veti reusi sa aflati ce e in sufletul vostru cu adevarat.