Cum imi place sa ma relaxez cand am o zi libera

1
De Andreea Raicu
27 nov. 2015

Sunt foarte des intrebata ce fac cand vreau sa ma relaxez. Pai, ar fi multe lucruri. Stiti deja ca meditez zilnic, iar asta inseamna enorm pentru starea mea interioara – meditatia ma ajuta sa ma linistesc si sa reduc stresul.

Imi place sa alerg in Herastrau dimineata devreme, cand soarele abia rasare, recunosc ca doar cand e frumos afara. Acum nu prea mi-a mai venit sa ies sa alerg. Sportul si yoga fac parte si ele din viata mea si obligatoriu un masaj pe saptamana.
Robin Sharma spunea in conferinta tinuta anul acesta la Bucuresti ca nu isi permite sa nu faca cel putin o data pe saptamana masaj. E una dintre cele mai bune investitii. Am inteles de ce, desi de multe ori mi se pare, ca noua tuturor, ca nu am timp

Yoga – solutia antistres

Imi place sa fac yoga la fel de mult cum imi place sa meditez. Pentru mine, yoga este, de fapt, un fel de portita de evadare din cotidian. Ca si voi, am si eu zile si zile, iar cand se aduna sedinte, intalniri, sesiuni de shooting si proiecte noi, ganduri multe, obosesc si simt nevoia sa ma rup de toata agitatia din jur si sa ma reechilibrez. Iar pentru asta fug la yoga!

Cel mai mult imi place sa fac yoga seara, dupa o zi din asta nebuna. Dar nu zic nu nici cand am o zi libera, iar atunci imi place sa o combin si cu masaj. Poate va intrebati cum e posibil ca yoga sa ma relaxeze atat de tare. Ei bine, o face! In ora in care fac yoga, reusesc sa ma detasez de toate lucrurile care ma macina sau preocupa si sa nu ma mai gandesc la nimic… ci doar la asane si la respiratie, la prezent!

Nu practic yoga decat de un an, dar realizez cat de multe a adus in viata  mea. De obicei lucrurile stau invers: mai intai incepi cu yoga, care te ajuta sa te conectezi la tine, sa fii in corpul tau, pentru ca noi suntem obisnuiti ca in cea mai mare parte din timp sa fim in minte, pierduti in ganduri.

Imi aduc aminte ca atunci cand am practicat yoga, de fapt am incercat sa o fac, am renuntat dupa zece minute. Mi se parea extrem de plictisitor si static si nu intelegeam de ce trebuie sa stau fara sa fac nimic. Simteam mereu nevoia sa fac ceva drept pentru care am abandonat aceasta activitate. Au trebuit sa treaca noua ani si multa meditatie ca sa inteleg cat de important e sa fii prezent, sa fii conectat la tine. Asa ca la mine lucrurile au stat invers.

Cum spuneam, m-am imprietenit cu yoga doar cu un an in urma dupa ce incepusem sa meditez de patru ani. Pana la urma ordinea nici macar nu conteaza, important e sa faci lucrurile care te ajuta.
Dupa ce am calatorit in multe tari si am lucrat cu multi profesori trebuie sa marturisesc ca sunt foarte fericita ca am intalnit si in Romania doi oameni minunati cu care pot practica yoga: Carlos, care tine ore de Ashtanga Yoga, si Avi, care preda Yoga traditionala. Iar amandoi sunt in acelasi loc, la centrul Shakti din Bucuresti.

Cu amandoi ma vad saptamanal si vi-i recomand din tot sufletul daca vreti sa va apucati de yoga. Toti prietenii mei care au venit la orele lor au plecat fermecati de ei si de felul in care s-au simtit dupa ore.  Chiar saptamana trecuta am organizat un weekend de yoga si meditatie, iar participantii au plecat extrem de incantati.

Eu fac yoga fiindca ma ajuta sa ma linistesc si sa ma relaxez. Este si cumva legata de meditatie, poate de-asta imi place atat de mult. Exercitiile de stretching din yoga se combina si cu exercitii de respiratie si de meditatie. E o tehnica de relaxare care functioneaza garantat, mai ales daca o faci constant. Va spun, dupa o ora de yoga, iesi de acolo total zen! Ai uitat de toate grijile care te macinau inainte de ora respectiva

Iar daca mai fac si un masaj dupa o sedinta de yoga, pentru mine, aceasta este relaxarea suprema! Mai ales ca, oricat de avansat esti la yoga, dupa aceste exercitii tot te resimti. Pe mine, uneori, ma dor muschi din corp de care nici nu stiam ca exista! NU va speriati!! Asta e in functie de intensitatea la care noi alegem sa lucram.

Masaj- nu ratez nimic!

Cand vine vorba despre masaje, imi place sa incerc tot! Am testat aproape tot ce era de testat la centrul Shakti: masajul de relaxare, masajul Raindrop, masajul cu bete de bambus, masajul hawaian Lomi Lomi, drenaj limfatic. Dar cel mai mult si cel mai mult imi place masajul cu roci vulcanice.
Nu numai ca masajul relaxeaza tot corpul, dar pietrele vulcanice, incalzite si asezate pe gat, pe coloana vertebrala, pe picioare si pe articulatii, sunt de-a dreptul miraculoase – iti incalzesc si iti calmeaza muschii si mintea, relaxandu-te total. Este de-a dreptul divin!

Daca v-am facut pofta de un masaj super-relaxant ori daca vreti sa vedeti ce inseamna o ora de yoga, va invit sa mergeti la centrul Shakti din Bucuresti! Eu merg sambata la ora 5 pm la ora lui Avi.  Veti gasi acolo o mica oaza de relaxare! Iata si site-ul lor, daca aveti nevoie de informatii suplimentare, www.centrulshakti.ro.