Cum vreau sa fie iubitul meu

1
De Andreea Raicu
24 aug. 2015

Stiam foarte bine cum vreau sa fie iubitul meu sau cel putin asa credeam. Insa am inteles si am invatat multe si astfel ideea mea despre un partener de viata s-a schimbat foarte mult in ultimii ani.

Cum sa fie? Autentic, un om care sa poata sa-si traiasca viata conform valorilor lui, vulnerabil, un barbat asumat care sa stie sa se bucure de viata… Si lista mea putea continua cu celelalte lucruri pe care mi le doresc intr-un partener.

Cu cat ne cream in minte niste stereotipuri, cu atat avem sanse mai mari sa ratam realitatea

La randul meu, l-am intrebat pe unul dintre prietenii cu care obisnuiesc sa merg la cursurile de dezvoltare spirituala cum isi doreste sa fie iubita lui. Ador sa am diverse discutii pe nenumarate teme cu oamenii cu care sunt in acelasi spatiu, care se dezvolta in aceeasi directie cu mine si care au aceleasi interese si dorinte.
Ma ajuta enorm sa ma dezvolt, sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva la care poate nu m-am gandit. Imi deschid diverse orizonturi si aflu cum sa integrez in viata mea lucrurile invatate.

“Imi doresc sa fiu cu o femeie care sa stie sa se iubeasca, sa se accepte si sa fie constienta de cat de minunata este!”. M-a surprins raspunsul lui. Chiar nu ma asteptam la o astfel de descriere.
Parea ca nu spune foarte multe, desi, in esenta, spunea extraordinar de multe lucruri pe care le-am inteles ulterior. Cand am auzit cuvintele lui prima data, nu am inteles cat adevar contineau!

Ceea ce poate suna egoist e, de fapt, benefic

Abia mai tarziu, dupa ce am trait niste experiente care mi-au umplut inima si viata de bucurie si recunostinta, am inteles cata dreptate avea. De ce sa iti doresti un partener care sa se iubeasca? Multi ar spune ca din contra, nu si-ar dori asa ceva pentru ca suna extrem de egoist! De ce sa vrei sa fii cu un om care sa se iubesca cu adevarat si care sa fie constient de cat de minunat e?

Raspunsul este foarte simplu!

Un om care stie sa se iubeasca cu adevarat, care se accepta asa cum e, care se simte bine in pielea lui, care se respecta si care se poarta frumos cu el insusi o va face NECONDITIONAT si cu cei din jurul lui. Fara exceptie. Va sti si va simti sa o faca din suflet si cu dragoste. Atata vreme cat te iubesti pe tine, vei sti sa ii iubesti si pe ceilalti, cand te vei purta frumos cu tine, nu vei putea sa ii tratezi pe cei din jurul tau altfel.

Tin prea mult la mine…

Cunosc oameni care imi spun mereu ca se iubesc foarte tare si de aceea nu admit nimic din partea celorlalti semnaland asta intr-un mod deloc delicat. Sunt siguratici si uneori agresivi cu cei din jur, motivand ca o fac dintr-o dragoste de sine foarte mare, avand si o rigiditate destul de ridicata.

“Ma iubesc atat de tare incat nu accept prea multe din partea celor din jur!”, mi-a spus un prieten. “Tin prea mult la mine ca sa las pe cineva sa interfereze cu viata mea!”.

De abia acum am realizat ca, de fapt, in situatia asta lucrurile stau exact invers. Lipsa dragostei de sine te transforma intr-un om inchis, cu o imensa teama de a nu fi ranit, inflexibil, lipsit de vulnerabilitate, care nu are prea multa disponibilitate pentru cei din jur si uneori se manifesta prin irascibilitate cand lucrurile nu se intampla asa cum isi doreste.

Iubirea de sine NU este o dovada de egoism, cum considera cei mai multi. Este o dovada de iubire pentru cei din jur carora le oferi ceea ce iti oferi tie!

Sa-ti doresti o persoana constienta de cat de minunata este? Ar putea suna extrem de arogant la prima vedere, dar si aici lucrurile stau diferit! Cum poti sa recunosti in ceilalti lucruri daca nu le ai in tine, daca nu le-ai cunoscut si experimentat? E absolut imposibil!
Poate parea ciudata concluzia la care am ajuns. Asa mi s-a parut si mie initial, dar dupa ce am intalnit acea persoana care mi-a arata ca lucrurile exact asa stau, am inteles cat de reala e!

Imi doresc un partener care sa stie inainte de orice sa se iubesca cu adevarat pe el si care sa stie cat de minunat este. Asa stiu sigur ca va face acelasi lucru cu mine si cu cei din jurul lui!

Sper ca si voi sa ajungeti la acesta concluzie si sa nu acceptati ceva mai putin de atat!