De unde am plecat si unde am ajuns

1
De Andreea Raicu
27 iul. 2015

Site-ul www.andreearaicu.ro a atins in aceste zile niste cifre record! E un cadou de ziua mea, dar este si o incurajare: uneori nu-mi vine sa cred unde am ajuns, dar imi dau seama ca e nu numai adevarat, ci si direct proportional cu dedicarea si munca depuse pentru acest proiect!

Anul acesta, dupa cum va povesteam, am avut o zi de nastere incredibil de frumoasa! Am primit urari frumoase, ganduri minunate, daruri, pretenii si familia au fost langa mine, au fost atat, atat de multe surprize. Pe langa toate acestea, care s-au derulat pe parcursul mai multor zile, exact de ziua mea am primit o veste care m-a coplesit de-a dreptul.

Site-ul www.andreearaicu.ro a patruns de curand in primele 50 de site-uri romanesti in topul SATI! De asemenea, am atins pentru prima daca numarul record de un milion de vizitatori unici pe luna. Potrivit datelor din Google Analytics, a atins in premiera si cifra de 3 milioane de afisari pe luna!

De ce am fost atat de coplesita? Pentru ca a fost un drum lung, pentru ca in internetul romanesc lupta este acerba, pentru ca la inceput era un simplu blog, pentru ca totul a plecat de la un vis de-ale mele, pentru ca e dovada clara ca totul se poate atunci cand crezi cu adevarat in tine, pentru ca daca mi-ar fi spus cineva ca vom fi unde am ajuns probabil nu l-as fi crezut! Dar iata ca se poate!

Site-ul, oglinda mea

Cum am ajuns la 3 milioane de vizualizari pe luna? In urma cu patru ani am decis sa imi dezvolt blogul, sa il integrez intr-un site pentru femei in care sa se regasesca domeniile care ma reprezinta si in care imi castigasem credibilitatea de-a lungul celor 15 ani petrecuti in viata publica. La inceput pe site se regasesu informatii despre moda, frumusete, stil de viata sanatos, retete, sport, calatorii.

In acest rastimp insa eu m-am schimbat mult. Am plecat in India, Brazilia, Spania, Anglia, am calatorit in toata lumea, intr-o calatorie spirituala care m-a schimbat mult. In acelasi timp s-a schimbat si site-ul meu. S-a dezvoltat in directia in care eu am hotarat sa merg.

Am pornit intr-o calatorie despre autenticitate, adevar, vulnerabilitate, dragoste neconditioanta, relatii interumane, subiecte care s-au imprastiat foarte repede in spatiul viral, ducand site-ul pe pozitiile despre care vorbeam mai devreme.
Ma bucura extraordinar aceasta orientare a oamenilor catre adevar si autenticitate, ma bucur ca se regasesc in acest spatiu! Iar pentru mine este cea mai mare rasplata sa pot da mai departe ce am invatat in toate calatoriile in care am fost prin lume, sa inspir cat mai multi oameni cu schimbarile mele ca sa aiba curajul sa isi traiasca viata pe care si-o doresc. Stiu ca nu este usor, nici pentru mine nu a fost, dar rezultatele sunt uimitoare.
Si eu am avut momnete foarte grele si acum stiu ca poate fi altfel! Atunci nu credeam!

Cifrele ma bucura cu atat mai mult cat noi nu facem parte din niciun trust media, nu ne sustine nicio platforma mare… suntem doar noi, o echipa fantastica!

Impreuna suntem mai puternici (si ne distram!)

Nu s-ar fi intamplat aceste lucruri, nu am fi atins cifrele astea si nu am fi castigat atata credibilitate daca nu era echipa minunata de oameni dedicati, o mana de oameni care au crezut de la bun inceput in mine, ideile mele si in acest proiect.

Mi-am dorit de la inceput ca cei care urmau sa luceze la site sa imi impartaseasca valorile si sa creada ca putem face lucrurile altfel, ca putem schimba lumea chiar daca ceea ce propuneam noi la inceput nu se incadra in categoria subiectelor care aduceau trafic. Am crezut si am reusit sa fim buni! Sau cei mai buni prin valoarea continutului, cum spune titul pe care l-am castigat anul acesta in cadrul premiilor Digital Divas: cel mai bun site pentru femei.

Sunt extrem de recunoscatoare oamenilor din echipa care au lucrat mereu la acest proiect. Le multumesc pentru pasiunea, dragostea, determinarea, dorinta pe care o au. Au stat treji noaptea cand site-ul nu mergea, au lucrat in weekenduri, daca exista vreo problema, au scris in zilele de sarbatoare din dorinta de realiza continutul pe care cititoarele il vroiau! De multe ori m-am simtit coplesita de dedicarea cu care au muncit tratand acest proiect ca pe copilul lor: cu multa atentie, grija, dragoste si timp.

Multumesc tuturor celor care au lucrat, colaborat sau au fost alaturi de mine in acest timp. Am tot respectul pentru ei si pentru echipa mea de acum. Sunt niste oameni minunati fara de care nu as fi putut sa aduc proiectul aici.

Dragilor, fiecare aveti un loc special in inima mea!