Despre relatii

1
De Andreea Raicu
9 mai 2013

“Oamenii ar trebui sa iubeasca si sa fie impreuna, atata timp cat simt ca iubirea lor este inca vie. In momentul in care simt ca iubirea se duce, este timpul sa plece – si pleaca cu prietenie, pleaca cu recunostinta pentru toate acele momente pe care le-au trait in trecut; pleaca prieteni.” – Osho

Am citit de curand asta si am realizat cat este de adevarat. Ma uit la televizor, ma uit in jur si nu vad asta. Oamenii trag de relatii desi stiu ca nu mai merg. Insista sa ramana intr-o relatie care a murit demult, care nu ii mai face sa simta nimic…poate doar durere, frustrare, neliniste continua. Raman acolo din orgolii, din frica de singuratate, din teama ca societatea ii va arata cu degetul pentru ca nu au reusit sa construiasca ceva durabil, fara sa conteze ca acel lucru s-a stricat demult. Ajung sa isi arunce cuvinte grele, dure, urate care intineaza dragostea care i-a legat atata timp, care le a adus atata bucurie, care i-a implinit  si i-a facut sa creasca impreuna.

Persoana cu care ai impartit iubirea fie si o perioada scurta de timp nu ar trebui sa devina dusmanul tau si iti doresti sa dispara din viata ta. E omul care te cunoaste cum nu toata lumea ajunge sa o faca, e omul cu care ai impartit bune si rele si chiar daca nu mai e iubitul sau iubita ta, tine la tine. Sunt putini si nu ar trebui pierduti acesti oameni. Dar din pacate, de cele mai multe ori se intampla asta pentru ca cei doi parteneri nu stiu sau nu pot sa comunice si sa spuna STOP.

Ajungi astfel sa anulezi toate momentele frumoase pe care le-ai trait, sa-ti para rau ca au existat in loc sa fii fericit ca ai avut parte de ceva care te-a implinit … sa accepti ca nu mai este si sa nu incerci sa tragi de ceva care nu mai este.. sa pastrezi o amintire frumoasa care te va face sa zambesti ori de cate ori iti apare in minte, in loc sa te umpli de furie cand auzi numele persoanei cu care ai impartit momente frumoase..

O relatie care nu te implineste, care nu te face fericit, care nu te face sa simti, e o relatie moarta. Si asta vad des in lumea in care traim… o mare minciuna…
Si cel mai trist e cand ajungi sa te minti pe tine, sa faci din viata ta o mare minciuna pe care ajungi in timp sa o crezi. Viata e atat de scurta, iar timpul nu se mai intoarce  niciodata! De ce sa o pierzi cu altfel de lucruri cand poti sa ai parte de atat de multe momente frumoase pe care tu singur sa ti le creezi.