Elibereaza-te complet atunci cand mergi in vacanta

1
De Andreea Raicu
24 aug. 2018

Unul dintre prietenii mei spune mereu ca vacanta inseamna libertate. Adica sa faci exact ce vrei, cand vrei, sa nu ai nicio regula, niciun program.

Exact asta am facut si eu in vacanta. Regula a fost sa n-am nicio regula, niciun program si niciun “trebuie”.
Pauza necesara de la tehnologie
Primul lucru pe care am simtit sa il fac a fost sa ma despart de telefon, asa ca unii dintre prietenii carora n-am apucat sa le spun ca plec in vacanta m-au dat disparuta. Si poate cel mai neobisnuit lucru a fost faptul ca nu am simtit nevoia sa fac multe poze, in afara de cele cateva pe care le-am impartasit cu voi pe retelele de socializare.
Am simtit nevoia sa stau pur si simplu, sa ma bucur de fiecare moment si de fiecare raza de soare. Cu ani in urma, n-as fi putut trai fara o lista cu lucruri pe care trebuia sa le fac in vacanta si despre care sa pot povesti la intoarcere. Aveam impresia ca acea calatorie era irosita daca nu faceam zilnic ceva si nu imortalizam totul.
Timp pentru lucrurile simple
Ei, bine, de data aceasta nu am avut nicio lista, nimic de bifat. Am facut exact ce am simtit. Si pentru ca mi-am luat aceste cateva zile libere dupa o perioada foarte incarcata, am rezervat timp doar lucrurilor simple: am mancat – si inca foarte bine, deh, nici nu aveam cum altfel in Sicilia – , am stat la plaja, am inotat, m-am plimbat, am citit si am dormit. Pentru mine a fost vacanta perfecta. M-am deconectat total de la tot si de la toate, lucru de care aveam mare nevoie.
Simte cu adevarat lucrurile care te inconjoara
Si, de fapt, in astfel de momente te deconectezi de la realitatea ta cotidiana, de la toate problemele, de la tot ce te inconjoara si iti da batai de cap, de la toate acele responsabilitati zilnice. Te relaxezi cu adevarat, iar asta iti ofera posibilitatea sa privesti lucrurile care te inconjoara dintr-o alta perspectiva, fara presiuni – esti un observator, nu un om pe fuga, care nu apuca sa se bucure de nimic. E inca un reminder ca vacanta nu e doar ceva ce se intampla la un moment dat, ci o stare de spirit de care uitam atat de des.
Reintoarcere la sine
Va invit sa va luati timp pentru voi, sa aflati ce e cu adevarat important pentru sufletul vostru, iar daca primul impuls e sa spuneti ca nu aveti timp, va recomand sa va dezinstalati aplicatiile de retele sociale pentru cateva zile. Veti vedea ca veti castiga mai mult timp, cu care, ce-i drept, la inceput nu prea veti sti ce sa faceti. Dar despre asta voi povesti mai multe intr-un alt post. 🙂
Foto: Alex Rosieanu