Fara penali in functii publice!

1
De Andreea Raicu
8 aug. 2018

Cred ca fiecare cetatean al unei tari trebuie sa stie ce se intampla in zona politica a tarii in care locuieste.

Eu, una, am avut diverse etape in viata in care am fost extrem de implicata politic, fara sa fiu neaparat vocala. Imi aduc aminte perioade in care, indiferent unde ma aflam, fie ca eram acasa sau la capatul pamantului, voiam sa stiu ce se intampla in tara din punct de vedere politic, social si economic, mai ales daca erau perioade pline de schimbari sau vremuri tensionate.

Au fost alte perioade in care pur si simplu am refuzat sa mai aud informatii ce veneau din aceasta zona. Mi-a fost atat de lehamite de lipsa unor imbunatatiri palpabile in zona asta incat pentru multa vreme a fost un subiect caruia nu i-am mai dat deloc atentie. Pur si simplu nu mai puteam. Obosisem.

Dar cred ca nu poti sa traiesti in ignoranta. Nu poate sa nu te preocupe ce se intampla in tara ta, indiferent daca iti place sau nu sau esti vocal sau preferi sa nu comentezi.

Eu, una, mi-am rezervat dreptul de a nu comenta. N-am simtit sa o fac. Poate ca n-am avut destula informatie (si te rog sa nu imi sari in cap, spunandu-mi ca sunt lucruri evidente, pentru ca dupa ce le-am verificat pe multe dintre ele, am realizat ca fusesem prost informata de cei care cu tarie bateau cu pumnul in masa ca sa isi sustina punctul de vedere) sau poate pur si simplu nu a fost momentul.

Nu mai stau sa analizez de ce, dar stiu ca acum simt sa scriu pe aceasta tema. Vreau sa o fac.

De asemenea, vreau sa incep prin a spune ca nu cred ca ura, frustrarea si rautatea pot rezolva ceva. Niciodata nu au facut-o si niciodata nu o vor face.

Tocmai de aceea nu am putut sa inteleg bucuria celor care au iesit in Piata Victoriei sa sarbatoreasca atunci cand au fost condamnati Elena Udrea sau Liviu Dragnea. De ce sa ma bucur ca doi oameni care, da, au gresit, merg la inchisoare si atat? Cu ce ma ajuta acest lucru? Imi imbunatateste asta nivelul de trai? Ma face sa ma simt mai implinita? Nu.

Inteleg sa ma bucur daca sistemul este atat de bun incat pune lucrurile la punct. In primul rand recupereaza prejudiciul si in al doilea rand se asigura ca acei oameni condamnati nu vor mai ajunge niciodata in functii publice.

Atat Elena Udrea cat si Radu Mazare au fost condamnati. Multa lume s-a bucurat. De ce?

Banii nu au fost recuperatii, ba chiar mai mult, cu banii respectivi cei doi traiesc minunat in insule exotice, fara sa mai aiba nicio bataie de cap.

Nu, nu ma bucur cand cineva este condamnat. Nu daca e condamnat si atat. Nu daca respectiva condamnare nu ii afecteaza in niciun fel veniturile dobandite prin metode ilegale. Ma bucur daca stiu ca traiesc intr-o tara in care legea ma apara de cei care au profitat de functiile ocupate si se asigura ca nu vor mai ajunge niciodata acolo, mai ales in cazul in care au fost deja condamnati.

Asa ca ii felicit pe cel care au initiat campania #farapenali si ma alatur acesteia, ceea ce sper sa poti face si tu. Intra pe www.farapenaliinfunctiipublice.ro, descarca lista de semnaturi corespunzatoare judetului tau si completeaz-o. O poti depune la unul dintre centrele de colectare sau o poti trimite prin curier, pana pe 20 august, la adresa: USR, Bd. Aviatorilor, Nr. 9, București, C.P. 011852. Sau poti trimite un email la farapenali@gmail.com sau un sms la 0725.500.877 cu numele si prenumele tau, numarul de telefon si adresa din Romania la care vrei soseasca, gratuit, un curier pentru a prelua lista semnata.

Ne vedem pe 10 august in piata.