Imi e dor de mama. Si nu ar trebui sa-mi fie!

1
De Andreea Raicu
18 nov. 2015

Suntem atat de ocupati si nu avem timp de nimic si de nimeni. Asteptam sa se termine ca intr-o zi sa avem timp si de noi si de oamenii dragi noua.

In ultima vreme am avut foarte multa treaba, am muncit mult la proiectele in derulare si la ce aveam de recuperat din perioadele in care am fost plecata. Am fost implicata intr-o multime de proiecte si, ca cei mai multi dintre voi, nu am avut timp de nimic. Nici macar de mine sau de mama, cu care obisnuiam sa ma vad foarte des pentru ca locuieste foarte aproape de mine.

M-a tot sunat sa ma intrebe ce fac pentru ca nici telefoane nu ii mai dadeam – imi spuneam ca e doar o perioada agolmerata care o sa treaca si o sun dupa. Imi spuneam ca o sa petrecem timp impreuna, dar acel moment nu mai venea. Ma amageam cu ceea ce aveam sa facem in viitor. Dar in prezent… nimic.

Ignoram prea des adevarul

Zile trecute am primit un mesaj care m-a paralizat, care mi-a taiat respiratia. Mama uneia dintre prietenele mele apropiate a plecat. Mintea mea a refuzat sa constientizeze mesajul. O cunoasteam si stiam ca este bine. Mintea mea pur si simplu nu concepea ca un om sanatos si plin de energie pleaca pur si simplu.

Imediat m-am gandit la mama si la faptul ca oricand se poate imtampla acelasi lucruru cu ea sau cu alti oameni dragi. Din nou gandul m-a paralizat si nu m-a lasat sa respir.
In momentul acela am realizat ca nimic nu mai conteaza, ca nimic nu e mai important decat timpul petrecut cu oamenii dragi, cu oamenii pe care ii iubesti.
E un timp pe care, daca il irosesti, nu se mai intoarce niciodata. Toate lucrurile pe care vrei sa le faci, daca nu le faci atunci cand vrei, e posibil sa nu le mai poti face niciodata.

Ce ati vrut sa spuneti oamenilor sau voua si nu ati avut curajul?
Ce ati regreta daca viata s-ar termina acum?

Desi, teoretic, stim ca moartea poate veni int-o clipa, cumva ne gandim ca noua nu ni se poate intampla asta. Mereu ne gandim ca va veni, dar nu acum. La noi vine mai tarziu. Adevarul e ca viata se poate termina in orice moment. Chiar acum…
Va invit sa va imaginati ca viata oamenilor dragi sau a voastra se poate termina in seara asta.
Ce ati vrut sa faceti si nu ati apucat?
Ce ati vrut sa spuneti oamenilor sau voua si nu ati avut curajul?
Ce ati regreta daca viata s-ar termina acum?
Nu mai amanati! Folositi timpul de acum pentru ca nu stim daca maine mai vine!