“Noi suntem media celor cinci oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp”

1
De Andreea Raicu
8 iun. 2016

E o afirmatie care te face sa iti analizezi viata imediat. Cel putin asta am facut eu cand am auzit in urma cu cativa ani concluzia speaker-ului motivational Jim Roth.

Mediul in care traim si oamenii apropiati noua, fie ca ne place sau nu, influenteaza enorm felul in care traim,  felul in care gandim, in care luam decizii, increderea in noi, comportamentul pe care il avem. Bineinteles ca fiecare are personalitatea lui, dar studiile arata ca suntem influentati de mediul inconjurator mai mult decat ne imaginam.

Oamenii negativi, care gasesc in orice o problema, pot avea o mare influenta chiar si asupra persoanelor care au un comportament total opus.

Ideal este sa ne inconjuram de oameni pozitivi, oameni cu energie, empatici, echilibrati, oameni de la care simtim sprijin si dragoste neconditionate.

Este de preferat sa avem alaturi de noi oameni de la care putem invata si care ne pot spune parerea lor, indiferent daca nu e intotdeauna ce ne place sa auzim.

Am invatat ca singurul mod in care putem sa crestem si sa evoluam este atunci cand suntem criticati, dar argumentat si de persoane in care avem incredere.

Mi se intampla sa petrec timp cu oameni care gasesc in orice situatie o problema, care se plang de diverse probleme sau oameni care nu au foarte mare incredere in ei, care nu au curaj sa incerce lucruri noi, oameni care nu ies din zona de confort si care resping orice idee noua.

Cand am venit din America eram plina de energia pe care mi-am luat-o de acolo. M-am intalnit cu oameni incredibili de la care am aflat si am invatat multe lucruri care m-au inspirat enorm. Mi-au dat tot felul de idei pe care de abia astept sa le pun in practica si sa le impartasesc apropiatilor.

Dupa o saptamana de trai… local marturisec ca entuziasmul mi-a scazut la jumatate si am inceput sa ma indoiesc si eu de capacitatea mea de a face lucrurile. De ce? Tocmai din cauza felului in care au fost primite ideile mele de catre unii dintre cei carora li le-am povestit.

Lipsa lor de incredere mi-a influentat si mie starea fara sa imi dau seama.

Lipsa lor de energie si curajul de a incerca lucruri noi mi-au taiat elanul si a sadit o urma de neincredere in mine.