Noul meu proiect: o carte cu retetele mele preferate

1
De Andreea Raicu
3 oct. 2012

Imi face o mare bucurie sa va anunt noul meu proiect care se lanseaza in acest moment: o carte cu retete sanatoase, rapide si apetisante.

Acesta este primul din seria de proiecte andreearaicu.ro, care isi doreste sa creeze o comunitate de femei ce vor sa traiasca frumos si cand spun asta nu ma refer doar la exterior ci si la interior.

Ideea acestei carti mi-a venit de la faptul ca foarte multa lume, in interviuri, pe strada sau chiar cunoscuti ma intrebau ce mananc de arat asa, asteptandu-se sa le raspund ca mananc doua frunze de salata si trei migdale. Prietenii apropiati pot confirma ca nu e asa prin porecla pe care mi-au dat-o: termita.

Am inceput sa scriu pe blog retete, iar la inceputul acestui an am invitat cititorii sa intre la mine in bucatarie. Asta a insemnat ca timp de o saptamana am postat retete si poze cu diverse preparate. Am fost placut surprinsa sa vad ca ideea a fost bine primita de catre cititori, ba mai mult, am primit in schimb si impresii despre ce le-a iesit lor in urma retetelor postate. Asa s-a nascut ideea acestei carti. Probabil ca nu m-ati fi imaginat in aceasta postura: la cratita si cu sortul la gat, dar pe langa faptul ca e o activitate foarte relaxanta ea mi-a si imbunatatit viata.

Dupa cum multi dintre voi stiti, in urma cu patru ani pe langa regimul alimentar sanatos, am renuntat la carne. Poate si din acest motiv vreau sa impartasesc oamenilor secretul unei siluete impecabile. Acesta consta intr-o alimentatie echilibrata, care nu exclude placerea de a manca si nici nu promoveaza infometarea. Iar asta o spune o persoana care a tinut toate curele de slabire din lume. De aceea m-am bucurat ca in acest proiect sa am un partener care promoveaza lucrurile naturale si un stil de viata sanatos asa ca vreau sa le multumesc cu aceasta ocazie prietenilor mei de la Fares.

Dupa cum ati vazut cartea e structurata in functie de mesele principale ale zilei, dar cuprinde si gustari, sucuri sau smoothiuri. Sunt retete sanatoase, apetisante si rapide, doar nu va imaginati ca stau toata ziua in bucatarie:) Fiecare preparat este insotit de valoare nutritiva si o sa remarcati ca unele feluri de mancare au mai multe calorii, asta pentru eu nu imi creez interdictii care ar duce la frustrari.

Un alt motiv pentru care am vrut sa lansez aceasta carte e acela ca in cartile de bucate pe care le am, gasesc doar cateva retete pe placul meu, iar acum sunt fericita ca am o carte cu toate preferintele mele. Sunt preparate pe baza lapte, branza, oua, fructe de mare, peste, seminte si multe legume.

Prefata cartii este scrisa de prof dr Gheorghe Mencinicopschi caruia ii multumesc foarte mult, iar despre principiile unei alimentatii sanatoase si despre felul in care mananc eu vorbeste dr Anda Avramescu, nutritionista mea pe care o consult din momentul in care am renuntat sa mananc carne.

Cartea costa 59,99 lei si poate fi comandata de pe andreearaicu.ro. De abia astept sa-mi spuneti ce parere aveti si cum v-au iesit preparatele.