Nu ai timp? Te invat eu sa-ti faci timp!

1
De Andreea Raicu
27 mai 2016

“Nu am timp!” Cred ca este propozitia pe care o aud cel mai des in ultima vrema si pe care ma surprind ca o spun si eu din cand in cand, in momentele in care nu traiesc neaparat constient cu adevarat de ce mi se intampla. Desigur mai este si “Sunt foarte obosit!”, dar astazi m-am gandit sa vorbesc despre lipsa noastra de timp si cum luptam cu ea.

Traim intr-o lume atata de agitata in care mailurile curg incontinuu, mesajele la fel, notificarile de pe telefon sau computer nu mai spun… fiecare vrea ceva de la noi, telefoanele suna care mai de care mai diferit si To do list-urile pare ca nu se mai termina niciodata. Totul e prea mult si speram sa se termine inainte sa ne pierdem mintile.

Dragilor, e o iluzie! Ele nu se termina niciodata! De fapt, ele se vor inmulti pe masura ce trece timpul si dorinta noastra de a face cat mai multe va creste si mai tare.

Creste si frustrarea direct proportional cu lipsa reusitelor din cauza faptului  ca nu izbutim sa le cuprindem pe toate.

Vad din ce in ce mai multi oameni epuizati pentru ca  stau peste program la birou sau pentru ca isi petrec noptile in fata calculatoarelor pentru ca mai au ceva de terminat. Vad fete epuizate, corpuri lipsite de energie care se topesc in speranta ca vor reusi sa termine tot, ca sa aiba timp liber ca sa se odihneasca, lucru care pare un vis.

Cum iesi din acest tavalug care pare sa nu se mai termine nicioadata? Cine poate sa-l opreasca avanad in vedere ca pare fara sfarsit?

Singurii care pot pune capat sunteti voi! Incepand de acum. Cum?

Incepeti prin a va intreba ce va dorinti cu adevarat!

Va place ce faceti? Va aduce bucurie munca pe care o faceti? Ce va place cel mai mult?

Incepeti sa renuntati la lucrurile care nu va aduc bucurie! Pentru ca va consuma atat energia, cat si timpul. Un lucru facut cu placere si din pasiune va functiona mult mai bine decat ceva ce faceti pentru ca trebuie.

Incepeti azi sa alegeti ce e bun pentru voi, pentru inima si sufletul vostru.

Spuneti NU oamenilor care vor de la voi lucruri pe care nu le puteti da.

Nu mai faceti lucruri din complezenta sau din frica faptului ca veti supara pe cineva.

Viata este atat de scurta, dar depinde foarte mult de noi cum ne o traim!

Zilele trecute, unul dintre oamenii foarte dragi sufletului meu a fost foarte aproape sa plece. In mijlocul unui eveniment, chiar in bratele mele. Din cauza epuizarii. Din dorinta de a face cat mai multe, noptile deveneau zile si acele zile aveau doar cateva ore.

Acum el a primit doar un avertisment, un semnal de alarma. Se considera norocos!

Multi nu il primenesc. Stiu ca ne gandim mereu ca noua nu ni se poate intampla ninic pentru ca suntem tineri si sanatosi si oricum numai altora li se intampla.

Ei bine, prietenul meu e un om tarnar, plin de energie si putere, dar totusi a  fost foarte aproape… Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca a primit doar un avertisment.

Am vrut sa va impartasec acest lucru din dorinta de a va aduce aminte  sa luati o pauza in care sa va ganditi la viata voastra si la agitatia din jur si cum sa nu o lasati sa va afecteze.

Totul se poate termina intr-o clipa. Depinde de voi ce alegeti!