O onoare: voi fi Ambasador al Solidaritatii Internationale

1
De Andreea Raicu
11 feb. 2015

Ministerul Afacerilor Externe al României si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile mi-au facut onoarea de a ma numi Ambasador al Solidaritatii Internationale

Dragii mei,

An de an îmi propun sa fiu o versiune mult mai buna a mea si, in acelasi timp, a lumii care ma inconjoara. Alaturi de importanta nutritiei si a unei alimentatii sanatoase, alaturi de pasiunea mea pentru moda si simplitate, alaturi de dragostea mea pentru prieteni, de-a lungul timpului am decis sa imi dedic timp, energie si atentie acelora dintre noi care au fost mai putin norocosi.

Misiunea mea pentru 2015 este sa ma alatur eforturilor globale de eradicare a saraciei

Pana in 2015 insa, atentia mea s-a concentrat pe cazurile din Romania. Calatoriile pe care le-am facut in ultima perioada m-au facut sa realizez ca lumea este mult mai mare decat ne place noua sa credem, ca oamenii care sunt aparent atat de diferiti pot fi uniti de idealuri, valori si principii, ca lumea care ne înconjoara este mult mai conectata datorita noilor mijloace tehnologice, ca putem calatori mai usor si altfel cunoaste, descoperi si intelege mai mult.
De aceea, 2015 va fi un an in care voi acorda si mai mare importanta problemelor cu care se confrunta oamenii la nivel global, si ce pot face eu si ce putem face noi pentru a trai cu totii într-o lume mai buna.

Cavaleri pentru un viitor mai bun

Cu bucurie va anunt ca in 2015 voi fi Ambasador al Solidaritatii Internationale, titlu acordat de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Ma simt onorata sa ma alatur, la nivel global, unor nume ca Nicole Kidman sau Emma Watson – actrite care promoveaza egalitate de gen, Leonardo DiCaprio care lupta impotriva schimbarilor climatice, Angelina Jolie – militanta pentru drepturile refugiatilor sau David Beckham care, alaturi de Shakira, printre multi altii, ajuta la crearea unui univers mai bun pentru copii.

Misiunea mea pentru 2015, an declarat Anul European pentru Dezvoltare, este sa ma alatur eforturilor globale de eradicare a saraciei, prin militarea pentru cauzele în care cred. Stiu ca pare imposibil, dar la fel de imposibil parea în America anilor 1900 ca femeile sa voteze, sau înainte de 1928 ca femeile sa participe la Jocurile Olimpice.
Stiu ca poate aceste lucruri vi se par departe de realitatea lumii in care traim, dar chiar acum, în 2015, in momentul in care cititi aceasta postare 603 milioane de femei traiesc în tari în care violenta domestica nu este o infractiune, la fiecare 90 de secunde o femeie moare în timpul nasterii si ca 70% din populatia lumii care traieste cu sub 1$ pe zi este formata din femei. De aceea, in 2015 am ales sa nu fiu indiferenta.

Intalnirea de marti

Prima mea aparitie ca Ambasador al Solidaritatii Internationale va fi marti, 17 februarie 2015, incepând cu ora 09.00 la Biblioteca Nationala a României la ”Storytelling – power to the people in international development”- conferinta oficiala de lansarea a Anului European pentru Dezvoltare în Romania. Va voi spune pe larg motivatia mea de ma alatura acestui proiect si ma voi bucura sa ascult povestile unor oameni care schimba vieti in comunitatile lor, precum Lina Beh Mhenni – nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace sau Libby Powell – CEO si co-fondator al unui proiect ce promoveaza dreptul la comunicare.

Daca doriti sa ma sustineti si sa aflati mai multe despre ce voi fac în 2015, va puteti inscrie la conferinta de marti completand formularul: http://goo.gl/forms/TSGCx7bX2f

Cu aceasta ocazie, va incurajez si pe voi ca in 2015 sa incercati sa deveniti o versiune mai buna a voastra si, in acelasi timp, a lumii care va înconjoara.

Sa facem din 2015 un an care conteaza!

Cu mult drag,
A.