Paris, Karl Lagerfeld, Gabrielle – cum a fost in universul CHANEL. Si HAPPY la final!

1
De Andreea Raicu
7 iul. 2017

Indiferent daca esti sau nu pasionat de moda, nu ai cum sa nu fii fascinat de Chanel si de tot ce reprezinta acest brand incredibil.

Impecabil, perfect, simplu, stilat, clasic. Pentru mine este esenta perfectiunii si a stilului in toate formele lui.

Asa ca atunci cand am primit invitatia celor de la Chanel de a merge la evenimentul care urma sa aiba loc la Paris Fashion Week si care se anunta cea mai mare petrecere a anului cu ocazia lansarii Gabrielle, cel mare recent parfum al casei Chanel, mi-am imaginat ca trebuie sa fie intr-adevar o experienta deosebita. Insa, in acest caz, imaginatia mea se pare ca a fost destul de limitata. ?

Nu am primit programul celor trei zile decat cu foarte putin timp inainte. Eram curioasa sa stiu ce se va intampla, mai ales ca voiam sa imi pregatesc tinutele din timp… doar mergeam la Fashion Week! ?

De abia ulterior am inteles de ce a fost totul pastrat in secret pana in ultimul moment.

Ma astepta o supriza. Dimineata zilei in care urma sa aiba loc petrecerea de lansare a parfumului era rezervata pentru prezentarea Chanel Haute Couture Hiver 2017/18 din cadrul Paris Fashion Week, la care eram invitata. Asta da surpriza!

Am fost la Fashion Week de cateva ori, dar niciodata nu am avut ocazia sa merg la un show Chanel. Intotdeauna m-am gandit ca trebuie sa fie o experienta incredibila, de care, sincer, nici nu asteptam sa am parte vreodata. Prezentarile Chanel nu sunt numai despre moda, haine, trenduri. Sunt adevarate mise en scene a unui viitor complex, un expozeu estetic, un show de arta. Nimic nu e lasat la voia intamplarii, niciun invitat nu se simte martor al evenimentului, ci parte a lui.

Momentul zero – Grand Palais.

Stafful, imbracat din cap pana in picioare in Chanel, arata impecabil.

Chanel Tower din prezentarea Haute Couture Hiver este intr-adevar o experienta greu de povestit. E ca si cum ai vrea sa povestesti un vis – niciodata nu o sa gasesti cuvintele potrivite ca sa exprimi cu exactitate ce ai simtit.

#CHANELHauteCouture #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Un mic Paris in Paris. Lumina, muzica, materiale, bijuterii, machiaje, coafuri, aranjamentul salii si scaunelor, ceata specifica ierii care acopera turnul Eiffel… totul era ca o poveste care imi doream sa nu se mai termine.

La final, a aparut Karl Largerfeld. Cu pasi mici a facut inconjurul intregii sali. Nu am putut sa imi iau ochii de la el. A stranit in mine ceva greu de definit, dar stiu ca am plecat cu o bucuarie fantastica. Inima mi-a ramas acolo mult timp.

Are 83 de ani si atitudinea omului care schimba lumea! Nu e nicio metafora aici, chiar o schimba.

Nu am simtit dorinta de a face prea multe poze. Mi-am dat seama cat de multe pot pierde din dorinta de a imortaliza totul. Voiam sa vad cu ochii mei ce se intampla, nu sa ma uit la poze ca sa aflu. Eram acolo si am vrut sa ma bucur de tot si sa profit de fiecare moment, sa nu imi scape nimic. Si cred ca nu mi-a scapat! ?

Si ziua de abia incepuse si cu siguranta se anunta una foarte lunga. Parisul e mereu plin de surprize asa ca m-am intalnit cu oameni dragi, dar si cu oameni noi, pe care mi-a facut placere sa ii cunosc.

Clap along if you know what happiness is to you…

Seara, la Palais de Tokyo, avea loc evenimentul de lansare al celui mai recent parfum Chanel, Gabrielle, petrecere la care au luat parte invitati din lumea intreaga, veniti sa descopere noul parfum.

Un setup incredibil care sa te introduca in lumea Chanel si a noului parfum si care sa te ajute sa experimentezi cat mai mult din ce inseamna el.

Am facut poze, filmari, am cunoscut oameni interesanti, am dansat, am vazut lumea care mai de care mai interesanta, celebritati ca Tilda Swenson, Katy Perry si, bineinteles, Karl Lagerfeld. Oameni pe care ii admir, pe care ii urmaresc si care nu contenesc sa ne surprinda.

Si surpriza nu se terminase! La un moment dat, se apropia de noi cineva… mi-a fost clar ca e cineva foarte cunoscut gratie camerelor de filmat care il urmareau asiduu. Si nici n-a trecut un minut ca langa mine a aparut Pharrell Williams! Urma sa urce pe scena pentru ca asta era momentul mult asteptat al serii ?

Cred ca v-am mai spus ca fac obsesii fie ca e vorba de melodii, creme sau feluri de mancare. Cand imi place ceva, consum acel lucru pana la epuizare. Asta s-a intamplat si cu HAPPY, piesa lui Pharell, pe care cred ca am ascultat-o de sute de ori. Daca o auzeam intamplator undeva, lasam totul si dansam ?

Mi-am dorit mereu am merg la un concert al lui Pharrell si nu am reusit. Dar stiti cum e, trebuie sa ai rabdare ca lucrurile se intample atunci cand trebuie. Si, de data asta, nu m-am dus eu la concert, ci a venit el la mine.