Petra

1
De Andreea Raicu
14 apr. 2010

1:46. Inca in aeroportul din Amman. Si mai e ceva pana la decolare. Dupa cele 3 ore petrecute in masina pe drumul de intoarcere de la Petra nu-mi doresc decat sa adorm. Desi obosita dupa o zi extrem de lunga, fericita cu experienta traita: excursia la Petra, a doua din lista celor 7 minuni ale lumii.

INCREDIBIL, SUPERB,SENZATIONAL….si lista poate sa continue…e un loc cu adevarat incredibil. Am vazut poze, am citit multe despre Petra, dar senzatia pe care am trait-o cand am ajuns acolo e greu de descris. Realitatea e coplesitoare. Impactul pe care I’ll are asupra ta e fantastic. Constructiile in stanci, culoarele, sculpturile in munte, totul este creat natural, iar templul si manastirea n-ai putea crede ca au fost construite in secolul 6 I.C. ( au lucrat 2000 de muncitori intre 8-10 ani). Am urcat aproximativ 900 de trepte pana in varf unde se afla o alta manastire construita in stanca. Un drum cumplit de greu si parca fara sfarsit care in final a meritat fiecare secunda. Ne astepta o priveliste care iti taia respiratia, iar linistea te lasa sa iti asculti gandurile. Alti turisti mai bine documentati ne-au aratat ce se vede in zare. Undeva in departare, Marea Mediterana, Rosie si marea Moarta…

La intorcere pe lista era trecuta baia traditionala turceasca. Era nevoie dupa plimbarea de mai mult de 12 km.

Cerul deasupra desertului? Rar am intalnit o asemenea priveliste. Recunosc ca poate e doar o chestiune subiectiva. Am fost intotdeauna fascinata de cer si stele. Se poate, dar cerul din seara asta e unul pe care n-am sa-l uit prea usor.

Voi posta poze si voi reveni cu informatii despre emisiunea pe care o voi face in aceasta vara, despre noua linie de tricouri facuta impreuna cu Irina Schrotter pe care o voi lansa in curand si alte noutati.

E tarziu si sper sa ne imbarcam cat de curand.
Gata vacanta! See u later!