Revenirea la OSHO: cum am invatat o lectie esentiala

1
De Andreea Raicu
16 feb. 2016

In urma cu 6 luni primeam un e-mail de la Osho International in care mi se propunea o colaborare. Presupunea sa merg in India intr-o anumita perioada, sa particip la niste cursuri, dupa care sa ne apucam de treaba.

Eram coplesita pentru ca proiectul era cumva ceva ce imi dorisem foarte tare, desi nu chiar la acest nivel. E incredibil sa constientizezi cum vin spre tine lucrurile dupa care tanjesti! Totusi,  nu am putut sa le dau un raspuns imediat.
Perioada in care urma sa se desfasoare cursurile era imediat dupa vacanta de iarna si asta presupunea sa fiu plecata destul de mult intr-un moment foarte important, in care multe proiecte prindeau viata si aveau nevoie de mine acasa.

OSHO: daca trebuie sa se intample, se va intampla

Timpul trecea si nu puteam sa ma hotarasc. Imi doream sa merg, dar in acelasi timp simteam nevoia sa fiu la birou. Mi se parea minunat ca cei de la Osho International nu ma presau, chiar la un moment dat, cand incercam sa ma scuz ca mai am nevoie de timp sa vad cum ma organizez, mi-au spus “daca trebuie sa se intample, existenta va face acest lucru posibil”. Relaxarea si detasarea cu care tratau ceea ce mie in mod normal mi s-ar fi parut o problema mi se pareau incredibile.

De fiecare data cand trebuie sa fac o alegere si mi-e greu, cand pendulez intre minte si inima, imi iau timp cu mine, meditez sa pot simti ce vreau sa fac. Si cu o luna inainte de data cursului am simtit ca trebuie sa fac asta! Pur si simplu am simtit sa ma duc, asa ca, dupa sase luni de la primirea invitatiei, m-am suit in avion cu destinatia India, Osho International Resort.

Pentru ca imi doream sa ma detasez de tot si toate pe parcursul intregii perioade in care urma sa fiu plecata, am incercat sa rezlov cat mai multe inaintea plecarii. Astfel, am amanat-o de mai multe ori. Din cauza asta am ajuns in India fix cu doua ore inainte de inceperea cursului care era programat la ora sapte dimineata.  Asa ca dupa nopti aproape nedormite acasa, dupa 16 ore de stat prin avioane si masini am aterizat la curs. Obosita, dar fericita. Nici nu constientizam, dar dorinta mea se implinise.

Puterea dorintei si ochii nostri inchisi in fata ei

De abia la final am realizat asta si mai ales cat de important e sa iti doresti ceva, sa fii constant in asta si sa iti manifesti intentia de a-l trai! Daca existenta considera ca e un lucru potrivit pentru tine, va gasi cea mai buna metoda sa ti-l ofere!

De mult timp imi doream sa fac un curs in care sa invat sa fac “acest ceva” despre care va voi povesti la momentul potrivit, dar niciodata nu mi-am imaginat ca tocmai locul care mi-a schimbat viata ma va invata sa il fac!

Ma simt extrem de fericita si recunoscatoare pentru ca am primit enorm si am invatat extraordinar de multe, lucruri pe care de abia astept sa vi le impartasesc!

Am inteles ca am primit pentru ca am invatat sa primesc! De multe ori nu stim sa primim, dar in acelasi timp suntem tristi ca nu o facem. Si asta implica de la cele mai mici lucruri pana la cele importante, de la un compliment sau un cadou care ne face sa spunem de cele mai multe ori “Nu trebuia!” pana la neacceptarea, din frica sau confort, a diferitelor experiente pe care le primim si care ne ajuta sa crestem si sa obtinem ce e mai bun de la viata.

Asta este una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat si care mi-a aratat ca, in urma cu mai mult timp, am ratat foarte multe experiente pentru eu eram convinsa ca stiu sa primesc. Acum mi-am dat seama ca nu stiam! Dar acest verb se conjuga la trecut!