Urmeaza editia a XVI-a a Festivalului Brazilor de Craciun

1
De Andreea Raicu
11 oct. 2016

Mi-aduc aminte perfect primele editii ale Festivalului Brazilor de Craciun in urma cu multi ani cand eram invitata sa prezint brazii creati si donati de designeri pentru strangere de fonduri pentru asigurarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul copiilor proveniti din medii defavorizate, eveniment organizat de Salvati Copiii.

Timpul a trecut si am avut onoarea sa fiu invitata in Comitetul de organizare al acestui eveniment, iar pe langa acest lucru ma bucur sa fiu gazda acestui eveniment in fiecare an alaturi de Andi Moisescu.

Anul acesta in luna decembrie va avea loc cea de a XVI-a Gala in care se vor alatura ca in fiecare an designerii dorinici sa-si dedice timpul si creativitatea in scopuri caritabile.

E o bucurie ca deja Festivalul si-a creat atat de multi prieteni care au ramas mereu alaturi de noi, atat pe partea designerilor cat si a partenerilor fara de care acest eveniment nu ar putea avea loc si a invitatilor minunati care sunt mereu prezenti si vor sa transforme vietile copiilor mai putin favorizati de soarta.

„Salvati Copiii Romania are drept prioritati prevenirea si reducerea abandonului scolar, cat şi reducerea impactului negativ al migratiei economice a parintilor asupra copiilor ramasi acasa. Gala Brazilor de Craciun este un eveniment anual cu un impact foarte mare pentru Organizatie si ne dorim ca si în acest an sa avem alaturi de noi designeri, sponsori şi parteneri dornici sa imbunatateasca calitatea educatiei, astfel incat datorita sprijinului lor, un numar cat mai mare de copii din comunitati defavorizate sa poata fi sprijiniti cu servicii educaționale si de asistenta sociala”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania.

“Sunt alaturi de Salvati Copiii şi Festivalul Brazilor de Craciun de 12 ani. Copilaria si sarbatorile de Craciun ma inspira sa visez si sa cred în magia oamenilor. Anul trecut, bradutul creat de mine, “Winter Wonderland”, a fost licitat cu 8.000 de Euro. Ma bucur ca in acest fel ii pot ajuta pe copii sa aiba parte de eductie si implicit un viitor.” a declarat Stephan Pelger.

La editiile anterioare ale Festivalului Brazilor de Craciun au participat cei mai influenti manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business şi de media precum Stephan Pelger, Doina Levintza, Irina Neacsu, Carmen Ormenisan, Malvina Cervenschi, Iris Serban & Lama Arhitectura, PNK Casual, Ioana Ciolacu, Rozalia Bot, Omid Ghyannadi, Amalia Enache, Hamid Nicola Katrib, Camelia Sucu, Cornel Ilie si multi altii.

Anul trecut, licitatiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse intre 500 și 19.500 de Euro.

De altfel,  Gala 2015, suma totala colectata a fost de 250.000 de Euro, care a ajutat la integrarea in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala: Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa, în care sunt inclusi aproximativ 2.000 de copii din medii defavorizate şi familiile acestora.

E o onoare si o bucurie imensa sa pot fi implicata in acest proiect care schimba vietile acestor copii minunati.