Viena

1
De Andreea Raicu
25 nov. 2011

Cand merg intr-un oras nou imi place sa vizitez muzee, uneori de arta contemporana, alteori expozitii cu lucrari clasice. In rest, caut toate locurile specifice orasului respectiv.

Nu mi-as putea imagina sa merg la Paris fara sa vizitez Luvru, Musee D’Orsay sau Catedrala Notre Dame. La Roma sa nu ajung la Pantheon, Coloseumul, Piazza di Spania, Fontana di Trevi sau la Muzeul Vaticanului…

De data aceasta am ajuns la Viena. In sfarsit! Pare usor ciudat sa merg de cel putin 10 ori in Thailanda si niciodata la Viena care este atat de aproape si atat de frumoasa. Pur si simplu nu s-a nimerit desi mi-am dorit sa ajung acolo. Mai ales ca in copilarie am fost fascinate de lumea lui Sissi pe care am vazut-o de multe ori in filme. Asa ca impreuna cu cativa prieteni apropiati mi-am planificat din scurt un weekend la Viena.

Inainte sa plec mi-am luat la intrebari apropiatii care fusesera la Viena. Nu voiam sa plec nepregatita asa ca mi-am facut o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le vad si sa le mananc

Am fost norocoasa! La Albertina Museum de pe 9 noiembrie pana pe 26 februarie anul viitor (mai aveti timp sa mergeti) se afla expozitia semnata Rene Magritte care imi place mult asa ca am stat mai multe ore pentru a ma bucura de lucrarile lui. Un etaj mai jos Picasso asa ca am putut din nou sa ma declar norocoasa.

Palatul Schoenbrunn, fosta resedinta de vara a familiei imperiale, este unul dintre cele mai frumoase palate in stil baroc din Europa. De abia asteptam sa il vizitez. Il stiam pe de rost din filme asa ca am fost foarte ferictita sa fiu acolo in locurile in care traise Sissi.

Palatul Hofburg, Muzeul sunetului, St. Stephens Dom, Targul de Craciun din fata Primariei, cafenelele Demel si Mozart sunt doar cateva dintre locurile pe care le aveam de bifat.
Am stat doar 3 zile si de aceea programul meu a fost foarte incarcat. Am vizitat cat am putut, am incercat salatele traditionale de cartofi, strudelele faimoase de mere si am baut punch.
A fost frumos, dar cumplit de frig! Iar eu nu prea sunt prietena cu el. Daca viitoare am sa merg vara