5 aspecte care determina de cine te indragostesti: Nimic nu este intamplator!

1
De Irina Constantin
6 ian. 2020

Cand incepi sa simti fiorii iubirii, ai impresia ca alesul a aparut in viata ta ca prin magie… Oare?

Surpriza: nu Cupidon alege de cine te indragostesti! Nici macar tu nu te afli in deplin control. Mai degraba, exista o serie de factori care iti determina „preferintele” in materie de parteneri.

8 gesturi de iubire pe care doar o femeie indragostita le poate face

Fiecare dintre noi are o lista cu lucruri care ne fac sa spunem „da, el este perfect!” sau „oh, in niciun caz!”.

Dar ce se intampla atunci cand persoana de care ne indragostim nu bifeaza nimic de pe prima lista, dar abunda chiar in acele lucruri pe care le gaseam respingatoare?

5 factori care determina de cine te indragostesti: Te vor ajuta sa te intelegi mai bine!

1. Valorile familiei in care ai crescut

Ceea ce ti-au spus parintii, fratii mai mari sau matusile despre iubire, inca de cand erai doar un copil, iti afecteaza deciziile in materie de parteneri chiar si la o varsta adulta. Valorile transmise de familie sunt extrem de puternice si te insotesc permanent, atat timp cat nu doresti sa schimbi asta.

De exemplu, daca ti s-a spus tot timpul ca iubitul tau trebuie sa fie puternic, dur, stereotipul de „barbat adevarat”, exista posibilitatea de a fi atrasa numai de masculi de acest tip. In consecinta, cand un barbat sensibil isi va exprima emotiile in fata ta, vei avea tendinta de a te indeparta cat mai repede.

Este important sa procesezi aceste valori, sa le reevaluezi si sa le pastrezi doar daca te regasesti complet in ele. In caz contrar, esti libera sa iti formezi principii noi de viata!

2. Tipurile de atasament

Sunt atat de subtile, incat nici macar nu realizezi ca sunt acolo, in spatele actiunilor si deciziilor tale. Tipurile de atasament se formeaza in copilarie si reprezinta niste tipare in functie de care te raportezi la ceilalti.

9 adevaruri despre ce inseamna sa fii indragostita de un Scorpion

Spre exemplu, daca relatia cu tatal tau a fost una toxica, in care a trebuit mereu sa lupti si sa faci sacrificii pentru a primi atentie si validare, este probabil sa cauti acelasi tip de relatie.

In schimb, daca parintii si apropiatii ti-au oferit iubire neconditionata si atentie, un barbat care te face sa „lupti” pentru disponibilitatea lui ti se va parea total nepotrivit.

3. Efectele sociale

Desi nu ne place sa acceptam, suntem, de fapt, destul de influentabili. Chiar daca nu ne dam seama intotdeauna, suntem afectati de parerile celor din jur, modelele promovate ca fiind cele corecte si judecata altora.

De aceea, este posibil ca atunci cand te indragostesti de o persoana care nu pare chiar pe gustul tau sa fie vorba despre o insusire a unor valori si pareri ce nu iti apartin.

4. Perceptia sinelui

Felul in care te percepi pe tine insati determina, fara niciun fel de indoiala, de cine te indragostesti. Stima ta de sine, increderea pe care o ai in propria persoana si ceea ce consideri ca meriti – toate te vor conduce catre un barbat care sa reflecte exact imaginea ta despre sine.

Exista dragoste la prima vedere sau e doar un mit? Iata ce spun expertii!

Luand in calcul acest lucru, este esential sa te cunosti, sa iti acorzi incredere si sa te imprietenesti foarte bine cu tine. Astfel, vei atrage un partener care te va trata cu aceeasi cantitate de respect si iubire!

5. Temperamentul

Poate ca ai impresia ca adori barbatii calmi, veseli si optimisti. Cu toate acestea, tu ai un temperament coleric, care se pare ca nu se potriveste prea bine cu atitudinea unui sanguinic. Poate, mai degraba, ai nevoie sa fie langa tine cineva cu temperament flegmatic, care sa te completeze si sa contrabalanseze caracteristicile tale.

Temperamentul joaca un rol important in alegerea partenerilor de viata, chiar daca nu esti constienta de acest lucru. Vei fi atrasa, invariabil, de cineva care sa iti potenteze calitatile si care sa te echilibreze atunci cand lucrurile o iau razna.

Foto: Getty Images.