Doare acum, dar nu uita ca universul elimina oameni din viata ta ca sa te protejeze

deceptie sentimentala
1
De Alice Moisescu
23 apr. 2019

Orice despartire doare, orice absenta lasa un gol pe care ti-e greu sa-l umpli, dar nu uita insa ca orice sfarsit este un nou inceput, care te poate duce pe un alt drum, mai bun decat cel de dinainte. 

Doare cand stii ca totul s-a terminat. Doare cand stii ca toate momentele voastre fericite s-au incheiat. Ca visele si planurile voastre, amintirile frumoase au fost aruncate undeva departe.

Ce iti ramane de facut? Sa iti vindeci inima! Si cel mai bun lucru in toata ecuatia asta este ca totul depinde doar de tine.

Pentru ca pana la urma poate ca finalul fericit nu este despre el, ci despre tine, singura, ridicandu-te de jos si luand-o de la capat, eliberandu-te pentru cineva mai bun in viitor. Poate finalul fericit este despre a merge mai departe si a cauta iubirea din nou. Pentru ca meriti.

Ce schimbari poate aduce o despartire in viata ta si ce efecte benefice poate avea?

Cum depasesti o deceptie sentimentala

Plange cat te tin lacrimile

Atunci cand esti ranita, este firesc sa plangi. Sa te descarci. Sa te eliberezi. Nu te mai gandi ca asta inseamna vulnerabilitate. Doar in felul acesta poti lasa toata furia, temerile, sentimentele de angoasa sa plece.

Gaseste-ti o ocupatie

Atunci cand incerci sa iti scoti ceva din cap, trebuie sa lasi alte lucruri sa intre. In alta ordine de idei… gaseste-ti ceva de facut. Gaseste-ti ceva care sa iti tina mintea ocupata. Iesi la film, citeste, mergi la sala de forta, lucreaza! Fa orice te-ar putea deconecta.

Evita-l pe el

Incearca sa nu mergi in locurile in care obisnuiati sa iesiti impreuna si unde l-ai putea intalni. Imbraca cele mai frumoase haine pe care le ai, cei mai buni pantofi, deseneaza-ti pe chip cel mai frumos zambet si suna cativa prieteni. Iesi in lume! Intalneste oameni noi!

Protocolul de securitate emotionala pe care l-am implementat dupa fiecare despartire dureroasa

Evita filmele, muzica siropoasa

Incearca sa nu te uiti in aceasta perioada de vindecare emotionala la filme sau seriale cu conotatie romantica. De asemenea, nici muzica siropoasa nu este indicat sa o asculti. Iti va aminti de el si nu de asta ai acum nevoie.

Ai grija de tine

Nu te neglija! Femeile tind sa alunece pe drumul auto-distrugerii atunci cand sunt ranite. Ingrijeste-te in continuare, ocupa-te de tine, fa sport, citeste! Nu ai vrea sa devii mai putin atractiva si sa iti scada increderea in tine, asa e? Fa tot ce poti pentru a te simti increzatoare si frumoasa!

Accepta procesul de vindecare

Poti fi cu adevarat puternica si totusi sa fie dureros… Procesul este de durata si va trebui sa accepti acest lucru! Da-i timp… timpului, universului! Nu te poti astepta ca totul sa treaca usor daca ai fost angajata intr-o relatie de lunga durata. Nici nu te poti preface ca esti puternica si neafectata, daca totul simti ca se naruie in jurul tau si iti vine sa plangi. Ai rabdare cu tine! Fii blanda cu tine!

Principalele motive pentru care nu poti trece peste o despartire

Sufera si ei la fel de mult ca noi?

Desi in aparenta par duri si de neclintit, barbatii trec mai greu peste o ruptura sentimentala, afirma psihologii. Din ce motiv? Pentru ca ei asociaza iubirea fata de o femeie cu dragostea materna, care ar trebui sa fie neconditionata si niciodata pusa sub semnul intrebarii.

Mai mult de atat, ei sunt interiorizati si nu le place sa vorbeasca despre sentimentele lor. Femeile, in schimb, au o capacitate mai dezvoltata de a comunica, sunt mai deschise, fapt ce le ajuta sa depaseasca mai usor o despartire, o deceptie amoroasa.

Foto: Shutterstock.com