Principalele motive pentru care nu poti trece peste o despartire

1
De Alice Moisescu
19 ian. 2019

Relatia voastra s-a incheiat, dar tu inca visezi la cum ar putea fi? De multe ori, acest lucru arata ca ai facut o obsesie pentru fostul partener, spun specialistii.

Fetele viseaza inca din adolescenta la o dragoste ca-n povesti, crezand ca sortitul lor le va iubi pana la adanci batraneti. Barbatii poate ca nu au astfel de visuri, insa si ei se pot trezi prinsi la fel de usor in mrejele unei iubiri pasionale. Iar cand povestea se termina… suferinta este la fel de mare, indiferent de sex.

Care sunt principalele motive pentru care nu poti trece peste o despartire?

1. Te gandesti in mod constant la el

Toti prietenii ti-au spus ca vei trece peste aceasta despartire si ca viata merge inainte. Problema este ca nu poti trece peste. Indiferent cat de mult te gandesti la lucrurile toxice care au existat in relatia voastra sau de cat de eliberata te simti acum, exista o mica parte din tine care se gandeste ca v-ati putea impaca. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca nu iti permiti sa depasesti momentul. Pentru ca voit ramai ancorata in trecut.

E normal sa-ti fie dor de partener, e un simptom firesc al despartirii. Insa acest proces este trecator. TREBUIE sa fie trecator!

2. Il aduci tot timpul in discutie

Faci cum faci si il pomenesti frecvent in discutiile pe care le ai cu cei din jurul tau. Este normal ca la inceput numele lui sa apara in discutiile tale din cand in cand, mai ales daca relatia voastra a fost una lunga si semnificativa. Insa nu de cateva ori pe zi.

3. Nu te poti abtine si il contactezi din cele mai banale motive

Vrei sa stii tot ce face. Il suni sub diverse pretexte, ii verifici in mod constant paginile de Facebook si Instagram, treci din cand in cand prin fata casei lui… Vrei sa pari indiferenta, insa faptele tale te dau de gol: nu ai depasit momentul si esti macinata de posibilitatea ca ar putea fi cu altcineva.

4. Refuzi sa vezi dincolo de el

Inca pastrezi fotografiile cu voi doi? Cateva din lucrurile lui inca sunt la tine? Trebuie sa intelegi: cu cat va iesi mai repede din campul tau vizual, cu atat iti va fi mai usor sa nu te mai gandesti mereu la el. Dar asta tine numai de tine!

5. Nu iti permiti sa fii puternica

Anxietatea, starile de angoasa, teama de singuratate… toate acestea nu apar decat pe fondul unei temeri cauzate de lipsa de incredere in propria persoana. O femeie lipsita de incredere va fi mult mai vulnerabila in fata unei astfel de situatii. Asadar, permite-ti sa fii puternica! Totul vine din interior! Si vei reusi.

Foto: Shutterstock.com