„Imi placi mai mult ca amic”. De ce baietii buni ne plac doar ca prieteni?

1
De Maria Dima
8 mai 2019

“Imi placi mai mult ca amic”, “tin la tine ca la un frate”, “as vrea sa ramanem prieteni”. Orice fata a zis asta la un moment dat in viata sa. De cele mai multe ori, unui baiat bun care a facut tot ce trebuie pentru a avea o sansa la mai mult.

Initial era o forma delicata de a imbraca un refuz. Era totodata si o dovada de apreciere, de vreme ce erai dispusa sa pastrezi persoana respectiva in grupul tau de prieteni. In ziua de azi, gandul acela sincer s-a transformat de multe ori intr-o manifestare egoista pentru cele care cauta atentie peste tot si chiar intr-o strategie.

Daca ai trecut prin asta sau vrei sa ajuti un prieten sa iasa din friendzone, ia in considerare toate aspectele situatiei si intoarce-te mereu la sinceritate, nu ai cum sa dai gres cu asta.

Iata motivele pentru care baietii buni ajung in friendzone:

Fetele pot sa fie rele

Nu ne mandrim cu asta, dar nici nu putem sa trecem cu vederea ca unele reprezentante ale sexului frumos sunt rautacioase. Si intre ele, si cu altii.

Cum se manifesta asta in legatura cu barbatii pe care-i bagam in friendzone? Simplu. Cu toate ca nu exista din partea noastra niciun interes romantic, nu ne sfiim sa tinem niste tipi in jurul nostru si sa ne hranim cu atentia pe care ne-o ofera.

Le cerem ajutorul de cate ori ne lovim de o problema, de fiecare data cand ni se strica laptopul sau routerul. Tot pe umarul lor ne plangem de lipsa baietilor buni, culmea!

Invata cum sa refuzi un prieten fara inima stransa si fara a pune in pericol relatia

Strategie

Credeai ca numai femeile au un scop ascuns in treaba asta? Te inseli. Nici barbatii nu stau mai bine la capitolul onestitate. “Baietii buni” accepta rolul de amic avand in gand un alt scop, crezand ca in felul acesta o sa ajunga mai aproape de inima celei pe care o curteaza. Falsa prietenie cu intentii ascunse. Brusc nu mai par atat de buni nici ei, nu-i asa?

Nu ai cum sa pretinzi ca esti un prieten adevarat si vrei numai binele celeilalte persoane atata timp cat tu uneltesti pe la spate. Scopul nu scuza mijloacele nici macar cand e vorba de iubire.

Cei din jur te trateaza in functie de ceea ce tolerezi. Ce sa nu accepti niciodata

Daca oricare dintre parti este interesata de altceva si vrea ceva mai mult de la relatia cu pricina, trebuie sa vorbiti deschis. La fel de necesar este sa respectam alegerea celuilalt, dar sa nu acceptam o solutie de compromis, sau sa lasam totul in aer.

Adevarata problema

Multe povesti de iubire au inceput cu prietenie, iar in cazul multora, asta e tot ce ramane in final.

Trebuie totusi sa luam in considerare ca orice relatie are nevoie de o baza autentica. Daca omul de langa tine se prezinta in alt fel decat este in mod normal, nici nu mai conteaza ca e un “baiat de treaba”. Faptul ca e sau nu un “baiat bun” nici macar nu este problema.

Nu trebuie sa faci cate-n luna si stele numai de dragul altei persoane. Aici gresesc cei care ajung in friendzone. Fac orice ca sa impresioneze. Tipul care intr-adevar vrea sa te cunoasca isi spune clar intentiile de la inceput si nu joaca un rol. Nu este de acord cu tot ce zici. Nu e scos din cutie. E interesant si te lasa sa-i vezi imperfectiunile care vin la pachet cu zambetul strengar.

Cum te faci placuta fara sa apelezi la… linguseala

Tine minte ca nu este o lupta intre bine si rau, nu trebuie sa alegi o parte si nu e pe viata si pe moarte, ca in Game of Thrones. N-are rost sa pierzi timpul cu jocul fetelor, si sa dai jos cate o fatada pe rand. Este de ajuns sa-ti asumi ce vrei si sa incerci!

Foto: Shutterstock.com